Martorell obté el 100% de puntuació en transparència en l’índex Infoparticipa de la UAB

874

L’Ajuntament de Martorell ha rebut el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la informació pública assolint el 100% dels indicadors positius. Desenvolupat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el projecte Infoparticipa avalua la informació pública de les diferents administracions per tal de promoure la seva transparència i qualitat.

Concretament, Martorell ha obtingut una puntuació del 100%, és a dir, la màxima possible, després de l’anàlisi que aquest òrgan independent ha realitzat en base a 52 indicadors diferents fixats a partir de la Llei de Transparència.

“És un objectiu que, finalment, hem assolit”, ha destacat el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat. “Ara fa un any ens vam marcar treballar fort i aconseguir el segell. Remarcar el mèrit dels tècnics de la casa que han aconseguit el 100% de puntuació. Aquest és un servei que beneficia tothom, a nosaltres com a organització i als ciutadans que poden consultar tota la informació pública a l’abast”.

Lluís Amat, regidor de Noves Tecnologies

Entre els anys 2013 i 2017, Infoparticipa ha analitzat en diferents onades un total de 7.594 pàgines web i els municipis de més de 20.000 habitants de tot l’Estat han estat avaluats com a mínim una vegada. També han estat estudiats tots els municipis de Catalunya, Madrid, Aragó, Múrcia, Navarra i Canàries. L’acte de lliurament de guardons, que aquest any arriba a la seva cinquena edició, es durà a terme el proper 25 d’abril a l’edifici del rectorat de la UAB.