Martorell participa a la Trobada de ciutats intel·ligents del Baix Llobregat Nord

1031

L’Ajuntament de Martorell ha participat aquest dilluns a la Trobada de ciutats intel·ligents del Baix Llobregat Nord que s’ha fet al DFactory Barcelona. Un espai per compartir coneixements, experiències i projectes innovadors que s’estan implementant o es preveuen implementar en breu en els municipis que formen part de la zona nord de la comarca. Hi ha pres part el regidor de Transició Digital i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Javier González.

La Trobada de ciutats intel·ligents del Baix Llobregat Nord ha estat organitzada per l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona. L’objectiu ha estat crear una xarxa de ciutats intel·ligents “per intercanviar visions, coneixement i bones pràctiques, solucions tecnològiques que han d’ajudar a millorar la qualitat de vida de la gent. I que els ajuntaments i altres entitats del sector públic puguin ser més eficients i sostenibles”, ha dit el regidor martorellenc Javier González.

Reproductor d'àudio
Javier González, regidor Transició Digital i Sostenibilitat

Durant la trobada, s’han compartit experiències sobre projectes en marxa, com ara sistemes de gestió de dades geolocalitzades per optimitzar serveis municipals, iniciatives d’indicadors de sostenibilitat ambiental i solucions tecnològiques per a la connexió i comunicació directa amb la ciutadania.

El programa de la jornada s’ha obert amb la presentació dels projectes de l’Ajuntament d’Olesa, a càrrec de l’alcalde, Jordi Parent. Seguidament, l’alcalde d’Esparreguera, Juan Jurado, ha exposat els projectes de la població.

A mig matí ha estat el torn dels projectes de Martorell on González ha parlat d’algunes aplicacions que pot fer servir la ciutadania “com ésMartorell, on els veïns poden avisar de qualsevol incidència a la via pública; FesMartorell, que informa de les activitats de cultura i oci al municipi; l’aplicació per saber on són i la disponibilitat dels punts de recàrrega de vehicles, o l’aplicació per sol.licitar parada a demanda del bus urbà“.

Reproductor d'àudio
Javier González, regidor Transició Digital i Sostenibilitat

També ha parlat del DragAlert, l’aplicació perquè els comerços puguin informar de manera ràpida de qualsevol emergència a la policia, i de l’ampliació de les càmeres de seguretat a la via pública. A més d’altres iniciatives “de caràcter intern que ajuden a l’Ajuntament a treballar de manera més propera i accessible, per ser més eficients en la nostra operativa i gestió del dia a dia”, ha detallat el regidor.

Reproductor d'àudio
Javier González, regidor Transició Digital i Sostenibilitat

La ronda de projectes municipals l’ha tancat el regidor d’Innovació i Tecnologies de Sant Andreu de la Barca, Xavier Vila. La cloenda ha anat a càrrec d’Andreu Francisco, director de Localret; Rosa Paradell, directora de Public Sector Innovation d’I2cat Consorci Administració Oberta de Catalunya; Adela Artero, secretària de Red Innpulso i Óscar Álvarez, vicepresident de PIMEC Baix Llobregat i membre de la Comissió de Digitalització i Innovació de PIMEC que donaran suport als projectes dels governs locals.