Martorell participarà a la 1a Trobada nacional de municipis del sector de l’automoció i components

831

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el regidor de Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández, i la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas, assistiran a la 1a Trobada nacional de municipis del sector de l’automoció i components. La cita reunirà demà dimecres a Almussafes (València) alguns dels principals municipis de l’Estat que concentren la major part de l’activitat industrial del sector, per la seva ubicació o per acollir alguns dels principals ecosistemes del sector de components.

La jornada es desenvoluparà al llarg del matí amb diverses taules rodones i grups de treball per abordar aspectes com l’electrificació dels vehicles, els fons Next Generation EU o les perspectives de futur del sector dels components. A les 12.00h, es farà una taula rodona amb la participació dels municipis que allotgen empreses d’automoció o components.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, on hi tenim la factoria SEAT, compartirà sessió amb Roberto Martín, alcalde de Villamuriel de Cerrato (Renault), Luis Bretol, alcalde de Figueruelas (Stellantis) i Raimundo Ruíz, regidor de Mobilitat i Espai públic de Vitòria (Mercedes-Benz).

El sector de l’automoció representa el 9% d’ocupació a tot l’Estat i els canvis que travessa representen reptes importants per a aquells municipis on hi té un pes específic. Els municipis participants a la trobada compten amb més de 45.000 treballadors directes en el sector de l’automoció i components.

L’objectiu és compartir un anàlisi territorial de proximitat sobre els reptes que representa l’electrificació per al futur de l’ocupació, així com analitzar les oportunitats de la segona fase del Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica per al Vehicle Elèctric Connectat (PERTE VEC), amb una dotació prevista de 2.100 milions d’euros.