Més d’un centenar d’esportistes disputa els Jocs Catalans d’Esport Adaptat

1059
15ns Jocs Catalans Esport Adaptat

Martorell ha acollit aquest cap de setmana més d’un centenar d’esportistes pels 15ns Jocs Catalans d’Esport Adaptat. Aquesta és una competició que organitza la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. El Pavelló Esportiu de Can Cases, el Complex Esportiu de La Vila i les instal·lacions del Club Petanca Martorell han rebut les competicions de vuit modalitats.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, ha destacat el munt de disciplines que han competit i s’ha mostrat satisfet per “tenir Martorell com a Ciutat Europea de l’esport, perquè aquesta competició és molt important per a les persones que tenen alguna discapacitat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“A tots els esdeveniments que estem fent com a Ciutat Europea de l’Esport, els organitzadors ens diuen que estan molt contents per l’acollida, per l’organització i per les  instal·lacions. Això és motiu d’orgull. Estem encantats de tenir aquests esdeveniments tan rellevants a casa nostra”, ha afegit.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En la mateixa línia s’ha trobat el president de la Federació Catalana de Persones amb Discapacitat Física, Josep Giménez i Maluenda: “La idea dels Jocs és que siguin itinerants per donar una exposició del que podem fer però no estem tancats en fer qualsevol mena d’esdeveniments. Sempre estem oberts amb les ciutats que ens donen suport”. A més, ha assegurat que “la participació és molt interessant en nombre i en qualitat. Això ens reforça i ens anima”.

Josep Giménez, president de la Federació

El primer matx del cap de setmana ha estat al Pavelló de Can Cases, amb la Copa Catalunya de Rugby Adaptat. El conjunt groc va superar al negre per 46-41. Més tard, al mateix lloc, s’han lliurat els premis dels 15ns Jocs Catalans de l’Esport Adaptat de vòlei terra. El CV Martorell Vòlei Terra ha guanyat al CV Martorell infantil negre.

En petanca, l’alegria ha estat pel Club Petanca Altaveu. El Club Petanca Martorell ha acollit la Copa Catalana de Petanca Inclusiva. Els campions han estat els de Mollet del Vallès. A conitnuació s’han lliurat els premis de la 4a jornada de lliga catalana de natació adaptada al Complex Esportiu La Vila. Els conjunts de Terrassa, Sant Feliu i Mataró han estat els més guardonats en les diferents categories.

A la mateixa hora s’ha disputat la Copa Catalana de bàsquet en cadira de rodes. Ha jugat el Bàsquet Girona i el CB Granollers. Els del Vallès Oriental han superat als gironins per 40-46.

Diumenge ha estat moment per a la Copa Catalana de waterpolo adaptat: l’equip blanc ha superat al blau 10-8. I El Dracs han guanyat la Copa Catalana d’hoquei en cadira de rodes elèctrica al Pavelló Esportiu Can Cases. L’equip ha sortit amb molta intensitat i ha superat 10-3 al Barberà.