Martorell restringirà l’accés a les zones forestals des del divendres 15 de juliol

1814
Parc Forestal Can Cases
Parc Forestal Can Cases

Martorell restringirà a partir de la mitjanit de divendres 15 de juliol el pas a les zones forestals del municipi donat l’alt risc d’incendi i l’activació del pla Alfa en el nivell 3 per part del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

La regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Martorell restringirà el pas a les zones forestals i reforçarà, amb l’ajuda de Protecció Civil i l’Agrupació de Defensa Forestal de Martorell (ADF), la vigilància tant de forma activa com passiva, amb el patrullatge per les zones forestals. A més, les zones restringides quedaran senyalitzades per part dels tècnics municipals.

En concret, s’ha prohibit l’accés motoritzat, en bici i a peu des dels quatre camins d’accés a la muntanya (c/Muntanya, el camí situat ao darrere la mesquita del c/Mur, el camí de darrere la cantera i el camí d’accés al Castell de Castellví de Rosanes), així com el carrer d’accés al Congost.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Sagarra, ha explicat que la mesura de restringir el pas a les zones forestals s’aplica per “avançar-se a possibles esdeveniments, com l’incendi que va haver l’any passat” i “seguint les recomanacions per part de la Generalitat de Catalunya”.

Lluís Sagarra, regidor Seguretat Ciutadana

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha activat el pla Alfa fins el 18 de juliol en un total de 275 municipis catalans de vint comarques. En aquestes localitats, s’hi han prohibit les acampades, les rutes i les activitats esportives que es duguin a terme al medi natural. Martorell és un dels municipis afectats i aplicarà des d’aquesta nit les mesures davant el llarg episodi de risc d’incedis i altes temperatures.