Martorell se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Ràdio

1118

Aquest dimarts se celebra el Dia Mundial de la Ràdio. La Unesco va proposar el 13 de febrer com a Dia Mundial de la Ràdio perquè és quan es va crear la Ràdio de les Nacions Unides, el 1946. Ràdio Martorell se suma a l’efemèride amb programes especials, donant el protagonisme a oients i col·laboradors. El programa Catalunya vespre de Catalunya Ràdio s’emetrà en directe, a les 21.00h, des de La Torre de les Hores.

Ràdio Martorell ha arrencat la programació amb un reportatge sobre la història de la ràdio a la nostra població. El programa despertador Mil Moments Musicals, presentat per Assumpta Mera, ha estat comandat aquest matí pels col·laboradors Cisco Sáenz de Pablo i Isabel González. Al llarg de tota la jornada es podran sentir els missatges de felicitació que han volgut deixar els oients del 91.2 FM.

Oients Ràdio Martorell

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Martorell, Míriam Riera, ha volgut destacar que les emissores locals “tenen un paper fonamental en la vida d’un poble”, perquè posen el protagonisme “en les persones i en allò que passa a casa nostra. És una proximitat física, de pensament, territorial i de manera de fer. Fem una programació diversa, però molt adaptada als nostres oients, ja que el nostre objectiu com a emissora municipal és estar a prop d’ells”.

Míriam Riera, regidora de Comunicació

Per a Riera, la ràdio “és el primer contacte amb la comunitat” i un dels pocs mitjans de comunicació que no ha perdut audiència. No obstant, reconeix que “cal adaptar-se als nous temps perquè les persones que no poden escoltar els programes en l’horari d’emissió puguin accedir-hi”. Per això, des de la regidoria de Comunicació es va crear el servei de podcast al Canal de Notícies de l’Ajuntament.

 Míriam Riera, regidora de Comunicació

Catalunya Ràdio a La Torre de les Hores

També amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, l’informatiu nocturn Catalunya vespre, presentat per Kilian Sebrià, s’emetrà en directe des de Fundació Francesc Pujols de Martorell. El programa farà honor a l’escriptor i filòsof Francesc Pujols des de la que va ser la seva residència, La Torre de les Hores, a partir de les 21.00h. El presentador Kílian Sebrià avança que “intentarem sigui un dia molt divertit de ràdio pels qui vindrem, els qui hi seran i els qui escoltaran”. El programa “tindrà la mateixa estructura habitual, amb una primera hora informativa, que no vol dir quieta perquè ens mourem per la casa i voltants, i una segona part més reflexiva en la línia del mateix Francesc Pujols”.

Kílian Sebrià, presentador 'Catalunya vespre'

El periodista explica que han triat fer l’informatiu a La Torre de les Hores perquè “la idea de fer un programa allà on Francesc Pujols feia les seves tertúlies ens ha enamorat, com també ens ha enamorat la casa en sí mateixa”. “Les possibilitats que ens dona fer el Dia Mundial de la Ràdio en aquest lloc, amb la referència de Pujols i el moment actual que està vivint Catalunya, és un caramelet que no podíem desaprofitar”.

Kílian Sebrià, presentador 'Catalunya vespre'

Kílian Sebrià és igualadí i confessa que bona part dels seus records d’infantesa els situa a Martorell. Coneix bé La Torre de les Hores, una casa que sempre li havia cridat l’atenció per la seva bellesa i per la figura que l’habitava, un personatge del qual en reivindica l’estudi. Aquest vespre aprofundiran en la vida i obra del filòsof amb una mirada serena, i amb l’anàlisi d’experts que ajudaran els oients a conèixer el seu pensament.