Martorell signa la Declaració de Colònia i renova el compromís amb el benestar dels infants

1762
Signatura Declaració de Colònia al Palau Macaya
Signatura Declaració de Colònia al Palau Macaya

Un total de 18 municipis catalans, entre ells el nostre, s’han compromès amb la Declaració de Colònia (Alemanya) d’Alcaldes i Alcaldesses de Ciutats Amigues de la Infància en un acte organitzat per UNICEF al Palau Macaya de Barcelona. Hi va assistir l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora d’Ensenyament i Salut, Sole Rosende.

Aquesta Declaració, a la qual ja es va comprometre la ciutat de Barcelona, va tenir lloc a Colònia entre els dies 15 i 18 d’octubre, i des de dimecres passat compta amb el suport dels ajuntaments de Martorell, Begues, Callús, Esplugues de Llobregat, Granollers, Igualada, Molins de Rei, Mollerussa, Reus, Rubí, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Tiana, Sant Boi de Llobregat i Vilassar de Dalt. Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell.

Aquesta iniciativa d’UNICEF busca aconseguir el compliment dels drets de la infància i adolescents d’acord amb la Convenció de Drets de la Infància en l’àmbit local. Aquests són que es valorin i respectin els tractats de manera justa en els àmbits locals, que es tinguin en compte les necessitats de la infància en les lleis, polítiques, pressupostos i en les decisions polítiques que els afecten, que tinguin accés a serveis bàsics de qualitat, que visquin en un entorn segur i net, i que tinguin l’oportunitat de gaudir d’una vida familiar, de joc i oci.

La Secretaria Permanent del Programa Ciutats Amigues de la Infància d’UNICEF va guardonar l’any 2018 l’Ajuntament de Martorell amb el Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, en la 8a Convocatòria de Reconeixements 2018-2022. El guardó, segons l’alcalde Xavier Fonollosa, “va posar en valor la tasca de l’Ajuntament, en coordinació amb les entitats locals, i amb els nens i nenes, per liderar la implementació de polítiques i mesures que milloren el benestar de la infància i adolescència a la nostra població”. “Els ajuntaments que cuiden els infants, la gent gran i els qui més ho necessiten són els que tenen un valor afegit més alt”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El Programa Ciutats Amigues de la Infància, que lidera UNICEF Comitè Espanyol des de l’any 2002 en aliança amb el Ministeri de Salut, Consum i Benestar Social, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència –IUNDIA-, busca contribuir a millorar les condicions de vida dels infants i adolescents a través de la promoció de polítiques municipals que garanteixin el seu desenvolupament integral amb un enfocament de drets.