Martorell se suma a un manifest d’alcaldes que reclamen a l’Estat acabar l’enllaç de l’A-2 i l’AP-7

1037
Trobada d'alcaldes per reclamar la finalització de les obres d'enllaç de l'A-2 amb l'AP-7
Trobada d'alcaldes per reclamar la finalització de les obres d'enllaç de l'A-2 amb l'AP-7

L’Ajuntament de Martorell farà front comú amb altres 9 consistoris catalans i la Generalitat de Catalunya i signarà un manifest per reclamar a l’Estat la finalització de les obres d’enllaç de l’autovia A-2 amb l’autopista AP-7, paralitzades des de fa sis anys. L’alcalde martorellenc, Xavier Fonollosa, s’hi va comprometre en una reunió mantinguda aquest dilluns a Molins de Rei. A la cita, el conceller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, va exigir la finalització de les obres l’any vinent.

La de dilluns va ser la segona reunió celebrada pels alcaldes dels municipis afectats per l’aturada de les obres, després que en la del passat mes de març es formalitzés el front comú del territori. Hi van ser el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i alcaldes i representants municipals de Molins de Rei, Castellbisbal, Corbera de Llobregat, Martorell, Pallejà, el Papiol, Rubí, Sant Andreu de la Barca, Terrassa i Sant Cugat del Vallès. Tots ells van signar un manifest conjunt per exigir la represa de les obres.

El conseller Rull va exigir el compromís de l’Estat per finalitzar l’any vinent les obres, paralitzades ara fa sis anys “per un tràmit administratiu com és l’autorització del modificat del projecte per part del Consell d’Estat, tot i que estan gairebé finalitzades”. Una modificació valorada en 13 milions d’euros del projecte inicial que necessita el vistiplau del Consell d’Estat. El conceller va lamentar alhora que una obra “estratègica pel país i amb un retorn extraordinari pel territori estigui paralitzada per manca de voluntat política”.

Obra clau per la mobilitat viària entre el Vallès i el Baix Llobregat

La plataforma reclamarà al Ministre de Foment Íñigo de la Serna la finalització de les obres en un termini màxim de 12 mesos, més informació i transparència amb els alcaldes dels municipis directament afectats, la implicació directa del delegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo i una visita sobre el terreny de representants del Ministeri de Foment.

L’obra, licitada fa 10 anys, esdevindrà un enllaç que comunicarà el Vallès amb el Baix Llobregat sense peatges. Es va iniciar el desembre de 2006 i el projecte inicial preveia la construcció d’una carretera de 2,4 quilòmetres, que evitaria fer una volta per carreteres comarcals de 12 quilòmetres. La primera aturada dels treballs va ser al 2010 per les retallades pressupostàries derivades de la crisi econòmica i des de llavors ha avançat amb dificultats.