Martorell serà dels primers municipis catalans en vacunar menors de 60 anys

676
Vacunació al Centre Cultural

Martorell començarà aquesta setmana a vacuna veïns i veïnes d’entre 50 i 59 anys al Centre Cultural, així ho ha anunciat avui l’alcalde Xavier Fonollosa. El Centre d’Atenció Primària (CAP) citarà en els propers dies les persones nascudes entre 1962 i 1971 i el Departament de Salut activarà l’opció per demanar cita des del web vacunacovidsalut.cat.

El ritme de vacunació a Martorell està sent exponencial. L’alcalde ha subratllat que “ahir es va batre el record d’administració de dosis en un sol dia amb 842”. “Estan arribant vacunes de Pfizer i Janssen, aquesta darrera amb una sola dosi, la qual cosa agilita la feina”. Actualment, “al nostre poble les persones de més de 80 anys estan totes vacunades. Les persones de 70 a 79 anys el 75% i les que tenen entre 60 i 69 anys el 60%”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Hem d’entendre la importància de la vacunació amb dades concretes com les que ha donat a conèixer avui el Departament de Salut: la vacunació ha permès reduir gairebé un 40% els ingressos als hospitals de les persones més grans de 60 anys i ha reduït fins a un 75% el risc de morir per COVID. Vacunar-se és la nostra gran esperança per acabar amb aquest virus”, ha destacat.

L’Ajuntament “està a disposició del Departament de Salut per tal de cedir els espais vacunals, el personal i voluntaris necessaris. La prioritat és arribar el més aviat possible a la immunitat col·lectiva, que vol dir el 70% de la població vacunada”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Estiguem o no vacunats hem de seguir amb les mesures de protecció individual i evitar les situacions de risc. Cal ser responsables per facilitar el procés de vacunació amb una situació estable de l’epidèmia. Recordem, doncs, que la millor actitud és el sentit comú i la responsabilitat”, ha incidit Fonollosa.

Pel que fa a les dades concretes de l’epidèmia, hi ha 6 pacients, 5 de fora i 1 de Martorell, positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha 2 persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha 18 persones ingressades amb positiu, 3 d’elles de Martorell. I tenim 67 veïns i veïnes de Martorell positius confinats al seu domicili.

La taxa de reproducció del virus a Martorell és avui de 2,1 i el risc de contagi és molt alt. Hi ha sis grups escolars afectats pel virus a Martorell un a l’Escola Mercè Rodoreda, tres a l’Institut Pompeu Fabra i dos a l’Institut Joan Oró. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.