El Nadal ha arribat a Martorell amb la tradicional encesa de llums, des del pont del Diable i des de la rambla de Les Bòbiles. Centenars de martorellencs i martorellenques han acompanyat la Fada Estel i el Centre Especial de Treball (CET) Can Cases a pitjar el botó que ha omplert de màgia i color els carrers i places del nostre poble.

L’encesa de llums ha tornar a ser una gran festa amb cantada de nadales i degustació de xocolata calenta amb melindros per a tothom. Al pont del Diable, l’speaker nadalenc ha animat la concurrència a apropar-se a l’escenari, mentre es gaudia d’ambientació musical nadalenca i l’actuació de l’Escola Municipal de Música.

L’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors de l’equip de govern han pujat a l’escenari i han rebut la Fada Estel, que s’ha arribat en cotxe de llums i ha preguntat als nens i nenes els seus desitjos de Nadal i si s’han portat bé durant l’any. Tot seguit, han fet acte de presència els treballadors i treballadores del CET Can Cases, protagonistes, junt amb la Fada Estel, de l’encesa de llums d’enguany, ja que el CET ha celebrat el seu 25è aniversari.

L’alcalde Fonollosa ha dit que “és el tret de sortida de les festes de Nadal, una de les més boniques de l’any perquè és molt familiar i tenim els pobles engalanats amb molta llum. La gent aprofita per fer compres nadalenques per poder tenir uns bons dinars i sopars, i a més, venen els Reis”. “Aquest any a l’encesa de llums ens acompanyen els treballadors del CET Can Cases que fan una tasca incansable i que m’estimo molt”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa també ha recordat que “els treballadors del CET Can Cases, a més de participar en l’encesa de llums, també han estat protagonistes de la imatge gràfica de la campanya de Nadal a Martorell amb els seus dibuixos”. Aquesta imatge gràfica és la que apareix als cartells repartits per tot el poble i a les bosses per fomentar la campanya comercial.

A continuació, la comitiva s’ha traslladat a la rambla de Les Bòbiles on s’hi ha repetit l’experiència. En acabat, s’ha inaugurat la pista de gel de la plaça de la Mare Caterina, amb una exhibició de patinatge amb jugadors del FC Barcelona d’Hoquei i la Fada Estel.

La pista de gel estarà oberta fins al 7 de gener. De 24 al 20 de desembre estarà oberta de dilluns a divendres, de 17.00 a 21.00h, i els caps de setmana i festius, d’11 a 14.30h i de 16.00 a 21.00h. Del 21 de desembre al 7 de gener, d’11.00 a 14.30h i de 16.00 a 21.00h. Els dies 24 i 31 de desembre, i 5 de gener, d’11.00 a 14.30h i de 16.00 a 20.00h. El preu de l’entrada és de 6 euros per a 30 minuts.

1.100 llums de Nadal i La Sínia il·luminada

Enguany, s’hi han instal·lat 1.100 llums nadalencs de tipus LED per tal de fomentar l’estalvi energètic. Com a novetat, s’ha il·luminat l’entorn del nou barri de La Sínia amb figures grans al Parc Central i, com a sorpresa, el perfilat de la primera línia d’edificis.

També noves d’aquest any són quatre grans figures a la plaça de Pere Teixiner (bola de Nadal), a l’avinguda Compte de Llobregat (arbre de Nadal), a la plaça de la Vila (avet de 12 metres foradat per entrar-hi i poder fer-se fotografies), i al Parc Central de La Sínia (regal de Nadal).

A més, hi ha 30 figures noves a la plaça Onze de Setembre, a les places renovades de Sant Jordi i Verge de La Mercè, a l’avinguda Compte de Llobregat, a l’avinguda Josep Puig i Cadafalch, i 800 llàgrimes al carrer de Francesc Santacana.