Medalla de plata per a la nedadora Núria Marquès als 100 esquena dels Jocs Paralímpics de Rio

842

L’exnedadora del Club Natació Martorell, Núria Marquès, ha tancat la seva primera participació en uns Jocs Paralímpics penjant-se una segona medalla, en aquest cas de plata, en la prova dels 100 esquena, la seva especialitat en la categoria S9. La jove de Castellví de Rosanes assaboreix l’èxit de tornar a casa amb dues medalles: una d’or, als 400 estils, i una altra de plata, als 100 esquena.

En l’última competició a Rio de Janeiro, Marquès havia segellat el millor temps de la sèrie de classificació (1:11.22). En la final va fer un temps d’1:09.57 però va quedar per darrere d’Ellie Cole. “És una molt bona rival però estic molt contenta per la marca, el resultat i la posició. Ha sigut un bon campionat per mi i me’n vaig molt feliç”, explica.

Marquès ha nedat en sis proves, s’ha classificat en cinc finals, s’ha penjat dues medalles (or i plata) i ha superat la seva millor marca personal, tres vegades. L’única espina de Rio ha estat els 100 papallona: “m’he quedat amb aquella sensació d’haver-ho pogut fer millor. No em vaig classificar per la final i va ser un error, però som humans i pot passar”, admet.

Tòquio 2020

Als 17 anys, la nedadora del Club Natació Sant Feliu tornarà cap a casa pensant en el proper repte paralímpic. Tenint en compte la seva progressió, als Jocs de Tòquio es presentarà en el seu millor moment: “encara queden quatre anys; ara vull descansar després d’un any molt llarg i dur, però pensant en el Mundial de l’any que ve. Torno cap a casa molt feliç, he gaudit moltíssim però ara vull disfrutar-ho amb els companys, amics i la família”, diu Marquès.