Aquest migdia s’ha celebrat la Trobada de Primavera de la Gent Gran a les naus 1 i 2 de Ca n’Oliveres. Enguany, unes 1.500 persones majors de 64 anys s’han aplegat a la tradicional fideuada de germanor, que ha inclòs, a més, photocall, música i ball. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora de Gent Gran, Montse Salas, així com la resta de regidors de l’equip de govern.

Les portes de la Nau 1 s’han obert aproximadament a les 10.00h, per a tot aquell qui volgués visitar els estands de les Puntaires de Martorell, la ballada de sardanes, i els estands informatius dels Esplais de la Gent Gran i de Protecció Civil. Qui ho ha necessitat, s’ha apropat a partir d’aquella hora en l’autobús habilitat per l’ajuntament amb motiu de l’efemèride. 

La Trobada de Gent Gran ja és una tradició a Martorell, un dinar de germanor on l’objectiu és retre homenatge a les persones de la tercera edat del municipi. Així, l’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que “primerament es feia un cop a l’any, però els avis ens van demanar que en fossin dues, i així ho vam fer: una a la primavera i l’altra a la tardor”. 

“Estan encantats perquè per a ells és un dia per mudar-se i retrobar-se amb amics que durant l’any no veuen. És una festa on hi ha el dinar, actuacions i ball pels més agosserats a la Nau 2”. “Aquest país i aquest poble és el que és gràcies als qui ens han precedit, per tant, és de justícia fer tot allò que puguem i més per la nostra gent gran”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Per la seva banda, la regidora de Gent Gran, Montse Salas, ha remarcat que a Martorell “tenim una gent gran excepcional, molt activa, amb moltes ganes, i sempre que els convidem a qualsevol acte, hi participen. Això fa que tinguem un col·lectiu del qual estem molt orgullosos”.

Montse Salas, regidora de Gent Gran

En aquesta ocasió, a més, se’ls ha fet un reconeixement especial a les residències de Martorell: la Residència Sant Joan de Déu; la Bcn Senior Residència Gent Gran (Vistalegre); la Residència Anoia i la Residència Fuencas Avis Martorell (Padró). En acabar els homenatges i el dinar, s’han obert les portes de la Nau 2 per oferir el ball amb l’actuació de Zamba Show i barra lliure sense alcohol.

La Trobada de Primavera de la Gent Gran ha estat l’acte de cloenda de la 36a Setmana per a l’envelliment actiu i la gent gran, que s’ha celebrat amb diverses activitats durant els darrers set dies.