Més de 200 donacions de sang a Martorell durant tot el cap de setmana

1609
Donació de sang a Martorell. De l'1 al 3 de maig de 2020

El Banc de Sang i Teixits ha superat les 200 donacions de sang en la visita que ha fet aquest cap de setmana a Martorell. L’entitat es va instal·lar divendres al Centre Cultural i ha fet acapte durant tres dies, fins avui diumenge. En aquesta ocasió, davant la situació de pandèmia que vivim, s’han extremat les mesures d’higiene i de seguretat habituals en l’extracció, i aquesta s’ha fet per torns, amb inscripció prèvia.

“Més de 200 persones han vingut a l’Espai Jove del Centre Cultural a donar sang. Creiem que la resposta és molt positiva”, ha dit Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits. I ha agraït “a la població de Martorell que s’hagi acostat aquests dies a donar sang, i també a l’Ajuntament, per la cessió dels espais i totes les facilitats que ens han donat”.

Durant aquests tres dies, el personal del Banc ha ampliat les mesures de seguretat en l’extracció, amb l’ús obligatori de mascaretes i gels hidroalcòholics, i també fent que els donants concertessin prèviament l’hora de visita, tot inscrivint-se prèviament a través d’un formulari a la pàgina web. Hernández afegia que “els donants han respectat la reserva d’hora i han vingut quan els tocava”.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

Al mateix temps, ha explicat que “gràcies a aquestes 200 donacions, arribaran bosses de sang per a 600 persones diferents”, i ha recordat que “cal que continuem donant sang. Aquests dies ha estat una activitat essencial, però cal pensar que ho continua sent cada dia. Quan s’obri el confinament, també necessitarem unes 900 o 1.000 bosses diàries de sang”. Aquesta és la xifra necessària per abastir els hospitals i centres sanitaris de tot Catalunya.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

El personal del Banc de Sang es va instal·lar divendres a l’Espai Jove del Centre Cultural i va programar extraccions el mateix divendres en horari matinal, dissabte al matí i a la tarda i diumenge al matí.

282 afectats per coronavirus, darreres xifres

A Martorell hi ha, amb la darrera actualització de les dades, 282 persones registrades amb la Covid-19, 184 de les quals resideixen a la població. A l’Hospital Sant Joan de Déu s’allotgen 48 dels infectats -39 són personal sanitari i nou pacients-, 62 positius són atesos a l’Hospital del Sagrat Cor i vuit a l’Hotel Salut. A part, 23 persones es troben aïllades pendents del resultat de la prova i 164 més estan confinades al seu domicili o a les residències en haver donat positiu.

A l’igual que ja ha passat els dos darrers dies, avui s’ha produït una nova defunció a Martorell. Pel que fa a les altes mèdiques, n’hi ha hagut dues més.