Més de 200 estudiants martorellencs ja han rebut l’ajut al transport públic

1736

Més de 200 joves de Martorell han sol·licitat, fins al moment, l’ajut al transport públic que atorga l’Ajuntament. La subvenció, que es va activar a finals de març, s’adreça a estudiants entre 16 i 25 anys, que cursin estudis reglats post-obligatoris a un centre de fora del poble i facin servir el transport públic per arribar-hi.

L’ajut és el 50% del cost final de qualsevol títol de transport adquirit, que sigui personal i intransferible. Els estudiants reben aquesta subvenció al compte bancari que indiqui el sol·licitant, cada cop que es presenti un títol de transport.

L’Ajuntament va aprovar aquesta ajuda per compensar el fet que els estudiants martorellencs paguen actualment el doble que els de poblacions veïnes, com Sant Andreu de la Barca o Castellbisbal.

Aquest greuge comparatiu és vigent des que es va implantar, el gener de 2019, el sistema de tarifa plana del transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que mantenia a Martorell en la zona 3.

Com sol·licitar la subvenció

– Per Internet, a través de la seu electrònica del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM).

– Presencial a les Oficines d’atenció al ciutadà del PMSAPM: Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) (carrer Gelida s/n), Oficines del Patronat (plaça de la Vila, 27), Complex Esportiu La Vila (carrer Mestres Gomila i Reniu, 1) i Complex Educatiu (carrer Josep Tarradelles, 11).

Documentació que cal aportar

– Formulari de sol·licitud.

– Declaració responsable del compliment dels requisits i de les obligacions establerts a les bases.

-Document d’identificació (NIF/NIE).

-Justificant de matriculació en el centre de formació dels estudis post-obligatoris que estigui cursant la persona sol·licitant.

– El títol de transport adquirit (ha de tenir data posterior a la convocatòria 25 de març de 2022).

Tràmit pas a pas

-Presentar la sol·licitud i la documentació requerida.

-Una vegada registrada la sol·licitud, es verificarà que la persona sol·licitant compleix els requisits indicats a les bases i que s’ha presentat en el termini establert.

-El Consell Rector del Patronat resoldrà l’atorgament de les subvencions.

Bases reguladores