Més de 200 judoques recorden David Ruiz Guijarro en un memorial al Pavelló Esportiu

2987
6è Memorial David Ruiz Guijarro
6è Memorial David Ruiz Guijarro

El Pavelló Esportiu Municipal ha acollit aquest dissabte el 6è Memorial David Ruiz Guijarro, amb la participació de més de 200 judoques, de 5 a 16 anys, de diferents clubs catalans, inclosos els de l’Associació Esportiva Martorell. En aquesta edició ha participat, per primer cop, l’Associació Esportiva Nihon Tai Jitsu de Martorell, amb una exhibició d’arts marcials.

A la competició hi ha participat el Club Llenàs de Sabadell, el CEM Mollet, el CEIP Escorsell i Bartrot (Ripollet), el CEIP Joan Maragall (La Llagosta), Kodojo Calafell, Club Judo Montserrat (Barcelona), Escola Pública SEAT (Barcelona), Escola ACIS (Barcelona), Escola Cardenal Spínola (Barcelona), Club Judo Setmenat, Escola Teresiana Gràcia (Barcelona), Judo Mataró, Gimnàs Independència (Badalona), Clubs Arts Marcials Papiol, l’Associació Esportiva Martorell, i l’Associació Esportiva Nihon Tai Jitsu de Martorell.

Els participants han mostrat, a través d’escalfaments i combats, tècnica i tàctica d’aquesta disciplina, que té com a principi primordial la “no resistencia”. En acabat, tots han rebut una medalla i un diploma acreditatiu de la mà de la família Ruiz Guijarro, la regidora d’Esports, Belén Leiva, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

6è Memorial David Ruiz Guijarro
6è Memorial David Ruiz Guijarro

El memorial s’ha fet per recordar la figura de David Ruiz, qui va morir, ara fa prop de 7 anys, a causa d’una greu malaltia. El martorellenc va practicar judo, dels 3 als 10 anys, amb els Judoxics. Va competir en la lliga escolar i el seu record va empènyer els mestres de judo i els pares dels seus companys a retre un homenatge al martorellenc en forma de competició.

“Ha estat tot un èxit i estic molt emocionada”, ha destacat Isabel Guijarro, mare del David, qui ha agraït l’organització i implicació de l’Ajuntament de Martorell. “És un orgull com a pares; el meu fill ja no està físicament, però d’alguna manera pot estar en la ment de la gent”.

Isabel Guijarro, mare David Ruiz

José Ruiz, pare del David, ha reconegut que “és un acte emotiu i alhora molt trist, però que avui hagin vingut més de 200 esportistes d’arreu de Catalunya és tot un goig i una satisfacció. Estem molt orgullosos de ser pares del David”.

José Ruiz, pare David Ruiz

La regidora Belén Leiva ha explicat que “sabem que per a la família és molt important i a nosaltres ens agrada participar-hi. La intenció és que duri perquè, a més, aprofitem per potenciar aquest esport que en David practicava. El judo no és tant popular, però té el seu col·lectiu, i és un esport molt respectuós i disciplinat”.

Belén Leiva, regidora Esports