Més de 3.500 estudiants fan ús de l’Aula d’Estudi en aquesta darrera edició

592
Biblioteca Martorell

El passat 29 de juny es va donar per acabada la darrera edició de l’Aula d’Estudis de la Biblioteca Francesc Pujols, un servei que proporciona un espai tranquil de recerca i estudi per tothom qui el necessiti. En aquesta ocasió, s’han incrementat les hores d’obertura i també s’han allargat els dies de servei, provocant un augment del 78% de l’assistència, que ha conclòs amb una afluència de més de 3.500 usuaris.

Aquesta edició de l’Aula d’Estudis ha estat la més llarga fins al moment, i ha tingut lloc del 8 de maig al 29 de juny. Mercè Parera, directora de la Biblioteca, diu que “habitualment havíem estat sis setmanes com a màxim, i en aquesta ocasió hem estat pràcticament vuit, perquè ens hem adonat que hi havia universitats que encara feien exàmens a finals de juny. Aquest any, també hi ha hagut molts exàmens d’oposicions a l’administració pública”.

“Amb tot, hem ampliat l’horari d’obertura: cada dia de 09.00 a 00.00h, ininterrompudament. S’han afegit, llavors, l’hora de 9.00 a 10.00h i també de 14.00 a 16.00h. Hem fet el màxim per facilitar que tots els estudiants poguessin aprofitar totes les hores possibles durant totes aquestes setmanes”, afegeix.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Francesc Pujols

Aquest increment de les hores d’obertura ha facilitat també l’augment d’assistència d’estudiants, que ha estat del 78% respecte a les dades d’abans de la pandèmia (2019).  “Han vingut en total 3.571 persones. Tenint en compte que abans de la pandèmia el màxim que havíem tingut eren 2.000 persones en una edició de l’Aula d’Estudis, la diferència ha estat molt notable”, expressa Parera.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Francesc Pujols

La directora ha destacat que “els dies que més gent ha vingut han estat els diumenges de maig i juny, concretament 802 persones. L’altre dia més fort ha estat el dilluns, quan han vingut en total 630 persones. Per la resta, cal dir que s’ha respirat un ambient molt tranquil, ja que la gent que acudeix a les Aules d’Estudi són molt educats i respectuosos, pràcticament no hem tingut cap incidència. Estem molt contents de poder oferir aquest espai de confort, de calma i concentració que necessiten per fer els seus exàmens”.