Més de 600 infants i joves inicien les activitats d’estiu ‘Connecta’t amb l’entorn’

434
Activitats estiu PMSAPM

Un total de 625 infants i joves han iniciat aquest dimarts les activitats d’estiu del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), que s’allargaran fins al 26 de juliol. Sota el títol ‘Connecta’t amb l’entorn‘ es desplega una oferta lúdica i formativa, dividida per edats i temàtiques, per donar continuïtat al programa ‘Martorell Educa 360’ durant els mesos d’estiu.

Al catàleg d’activitats ‘Connecta’t a l’estiu’ s’han inscrit 506 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. Les activitats es desenvolupen als centres escolars del municipi tenint en compte les zones o àrees geogràfiques. El projecte vol contribuir a generar un vincle positiu entre infants i adolescents i el seu entorn més proper, descobrint les possibilitats de les activitats esportives, culturals i de lleure.

L’horari per als grups d’infantil, cicle inicial i mitjà és, de 9.00 a 13.00h i de 15.00 a 17.00h, a tots els centres escolars. Addicionalment, es poden contractar els serveis d’acollida al matí (de 8.00 a 9.00h) i el servei de menjador (de 13.00 a 15.00h). En el cas dels alumnes de 5è i 6è de primària, poden gaudir d’un programa diferenciat amb continguts adreçats a la seva edat. Així, tenen la possibilitat de construir itineraris personalitzats d’acord amb les seves necessitats.

Al programa ‘Activa’t a l’estiu’ s’han inscrit 38 adolescents, d’entre 12 a 16, que cada setmana participaran en una activitat diferent: ‘Anima’t’ (nocions bàsiques del dibuix manga), ‘Encanta’t’ (introducció a les tècniques del cant i la producció musical), ‘Guisa’t’ (immersió intensiva al món culinari), ‘Posa’t en moviment’ (activitats esportives i lúdiques) i ‘Endolla’t’ (fonaments de la programació). Els joves es podran apuntar per setmana temàtica. L’horari és de dilluns a divendres, de 10.30 a 13.00h, a l’Espai Jove. Nord, tot i que algunes activitats tindran lloc a equipaments i espais externs de la localitat.

Un total de 81 joves, d’entre 16 i 25 anys, s’han inscrit a l’oferta ‘Forma’t a l’estiu’ per fer cursos de monitor d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu o de lleure. Aquests cursos estan subvencionats al 100% per l’Ajuntament de Martorell per a les persones empadronades al municipi. L’horari és de 9.00 a 13.00h, als diferents espais o equipaments municipals segons la temàtica.

Cursets de natació

Aquest curset intensiu d’iniciació va adreçat a nens i nenes a partir dels tres anys que no sàpiguen nedar o que el seu nivell de natació sigui el del nivell d’inici. Les sessions es desenvolupen a través de tres fases: un primer cicle on es realitzen exercicis i jocs per a preparar el treball específic, una segona part de desenvolupament de les activitats i una tercera fase on es redueix progressivament el nivell d’activitat assolit.

La Piscina Municipal està ubicada al Complex Esportiu La Vila. L’horari és de dilluns a dijous, a les 16.00h, amb una sessió diària entre els 45 i 50 minuts. El programa també està subjecte a diferents taxes segons el nombre de setmanes (quatre o cinc) i l’abonament dels participants en els serveis esportius.

English Summer School

El programa ofereix un curs intensiu de 32 hores en quatre setmanes per a millorar el nivell d’anglès dels alumnes. Les classes ofereixen una metodologia pràctica, dinàmica i motivadora (jocs, role-plays, vídeos…) amb l’ajut de recursos com els mitjans audiovisuals i les fitxes didàctiques.

Les classes comencen el 3 de juliol i finalitzen el dia 28 del mateix mes al Complex Educatiu. L’escola d’estiu proposa dos grups: un nivell starter (A1-A2) i un nivell preintermediate (A2-B1). L’horari del nivell starter és de dilluns a dijous, de 9.00 a 11.00h, mentre que el nivell preintermediate és de dilluns a dijous, d’11.30 a 13.30h. El cost del curs és de 46 euros, però els alumnes hauran de fer una prova de nivell prèviament.