Més d’una trentena de martorellencs a la primera sortida del Cicle de passejades per a gent gran

655

Un total de 34 veïns i veïnes de Martorell, d’ente 65 i 85 anys, van participar dimecres passat a la primera sortida de 2023 del Cicle de passejades amb marxa nòrdica per a la gent gran, que organitza la Diputació de Barcelona amb la col·laboració dels ajuntaments, entre ells el de Martorell. L’excursió va tenir lloc a Sant Pol de Mar.

Els caminaires van gaudir “d’una ruta de vuit quilòmetres amb un desnivell de 150 metres per aquesta població del Maresme, tot visitant l’Ermita de Sant Pau, la veïna població de Sant Cebrià de Vallalta i el límit amb Calella”, explica Enric Gotsens, coordinador del cicle a Martorell. “Com a poble amb mar i muntanya, es va poder observar la vessant de Sant Pol com a poble pescador, però també com a poble de pagesia”.

Enric Gotsens, coordinador Cicle passejades gent gran a Martorell

Gotsens assegura que “va ser una passejada una mica exigent, pel que fa a la durada i a la dificultat. Durant el primer tram, hi havia alguna pendent destacable, però tot i així es va poder fer el recorregut sense cap problema. La climatologia va respectar, tot i que feia una mica més de fred, però l’aire no era tan fort com el de dimarts”. En acabar, van gaudir d’un dinar de germanor i dinamització amb jocs i ball.

Enric Gotsens, coordinador Cicle passejades gent gran a Martorell

El 8 de febrer la passejada es farà a Martorell, el 8 de març a la Llagosta (Vallès Oriental) i el 12 d’abril a Roda de Ter (Osona). “L’acte de cloenda serà els dies 10 i 11 de maig en una població encara a determinar, on hi participaran totes les persones que hagin fet al menys tres de les caminades del cicle”, detalla Gotsens.

Enric Gotsens, coordinador Cicle passejades gent gran a Martorell

El projecte ofereix la possibilitat de conèixer diferents entorns de la demarcació de Barcelona i viure la natura d’una manera adaptada. Fomenta l’afició de fer caminades amb regularitat, motiva l’aprenentatge i l’intercanvi de coneixements sobre el món natural, i afavoreix les relacions interpersonals entre la gent gran.

Les inscripcions per participar en aquestes passejades per a gent gran es poden fer fins a dos dies abans de cada circuit a les oficines d’atenció ciutadana del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) (límit 50 persones).