Mho Dueñas participa a l’exposició ‘Margaritas’, un homenatge a Velázquez

178
Exposició 'Margaritas'

L’artista plàstica martorellenca Mònica Dueñas, coneguda pel nom artístic Mho, participa a Margaritas, una mostra col·lectiva en homenatge al pintor Diego Velázquez, que es va inaugurar divendres a la galeria d’art internacional Art Gallery By Bea.Jose, a Motril (Granada). Es tracta d’una exposició que ha aplegat 13 artistes nacionals i internacionals, en què cadascú ha aportat una obra d’art versionant el personatge central del quadre de Les Menines, la Infanta Margarita.

Mònica Dueñas ha presentat “una pintura feta a l’oli, a l’esprai, acrílic, retoladors i pa d’or, on s’ha representat una infanta Margarita adolescent, de 16 anys, que viu a Barcelona l’any 1989, i que surt de festa a la zona de les naus del Poble Nou. Aquesta obra forma part de la meva col·lecció Àcid Barcelona 1989“, ha explicat l’artista martorellenca.

Mònica Dueñas, artista

A l’exposició tots han representat el mateix personatge des d’un prisma diferent, reflectint així cadascú el seu ADN com a artista i la seva visió individualitzada. Així, compta amb diverses disciplines artístiques com són la pintura, l’escultura o la moda, entre d’altres.

En el cas de Mònica Dueñas, l’artista presenta una pintura en què es pot veure “una adolescent, amb una cigarreta a la boca, un pop al cap i un munt de paraules que l’envolten”, ha especificat. Aquesta representació pertany a la sèrie Àcid Barcelona 1989, en què Mho vol representar “la cerca cultural i artística que vaig fer jo d’adolescent, i que probablement la Infanta Margarita no va tenir l’oportunitat”.

“En adonar-me que només parlava de vivències d’altres persones a les meves pintures, enceto el projecte Àcid Barcelona 1989, que parla dels meus records importants d’aquells anys quan jo, sent una nena de 16 anys, descobreixo una Barcelona molt activa i cultural, i també els locals d’oci nocturn que oferien una àmplia selecció d’art i cultura”, ha detallat.

Mònica Dueñas, artista

Aquesta exposició romandrà a la galeria de Motril més d’un mes. Tal com ha especificat Mho Dueñas, “tot i que normalment les mostres estan durant 20 dies, la forma de treballar de José Bea és diferent: les conserva durant 40 dies, amb l’objectiu de donar més temps per poder visitar-la, i revisitar-la si s’escau, per si algú vol adquirir alguna obra”.

Mònica Dueñas, artista

La mostra Margaritas és una exposició multidisciplinària apta per tots els públics, i dissenyada per José Bea, propietari de la galeria d’art internacional que s’ha convertit un referent cultural que abasta totes les arts: pintura, escultura, moda, fotografia, literatura, disseny de moda, música, cant i ball.