Milers de martorellencs fan una gran rebuda als Reis de l’Orient a Ca n’Oliveres

2208

Ses Majestats els Reis d’Orient han arribat aquesta tarda a Martorell per saludar els infants i rebre les seves cartes plenes de desitjos, que faran realitat aquesta nit. La previsió de pluja ha fet que Melcior, Gaspar i Baltasar apareguessin a Ca n’Oliveres, on s’ha celebrat la Cavalcada a cobert mantenint la màgia i la il·lusió d’aquesta tradició.

Les portes de la Nau 2 de Ca n’Oliveres s’han obert cap a les 16.30h perquè la concurrència comencés a accedir al recinte. A les 17.15h, s’ha gaudir de l’actuació de la Coral Ars Nova amb una cantada de nadales i de les coreografies de ball de l’Espai Dansa, tot plegat amenitzat per l’speaker Luismi.

A les 18.00h, hi han aparegut els Reis de l’Orient, tot saludant els assistents. Han estat rebuts per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, qui els ha ofert el pa i la sal, com ha símbol d’hospitalitat i els hi ha lliurat la clau que obre les llars de Martorell. L’han acompanyat els regidors de l’equip de govern, el president del Patronat de la Cavalcada de Reis, Frederic Cardús, el Patge Viu-Viu i la Fada Estel.

Fonollosa ha assegurat que “els nens i nenes de Martorell s’han portat molt bé aquest any” i els ha demanat que “els portin molts regals i facin realitat tots els seus desitjos, perquè s’ho mereixen”. També ha demanat “molta salut i la pau a tot el món, i que els drets dels infants es respectin i es protegeixin arreu”.

L’alcalde ha donat les gràcies a tots els voluntaris del Patronat de la Cavalcada “per organitzar any rere any l’arribada de Ses Majestats amb tanta professionalitat i il·lusió, i enguany adaptant-vos a les condicions meteorològiques a la perfecció”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Frederic Cardús, president del Patronat de la Cavalcada, ha dit que “hem intentat que sortís tot bé, tot i que és una llàstima no haver pogut sortir a fer la nostra Cavalcada, ja que treballem tot l’any per fer una gran rebuda a Ses Majestats els Reis. Per la previsió de pluja aquest any no ha pogut ser, però no us preocupeu que l’any vinent ho duplicarem”.

Frederic Cardús, president Cavalcada de Reis

Tot seguit, a la Nau 1 de Ca n’Oliveres s’ha gaudit de les actuacions de les Nines Tam-Tam i de la desfilada de Ses Majestats, acompanyats pel ritme musical de ZeBrassMarchingBand, la Batucada i xanclets amb leds, la Martukada, la Xaranga Maracuyà i la banda de música d’El Perelló. No hi han faltat altres col·lectius com ara les motos de l’AMCAM, el Procònsol i la comitiva de romans, que recorden els orígens de la nostra població.

Al voltant de la Nau 1 s’han pogut veure les diferents carrosses que composen la comitiva reial: la de Melcior, Gaspar i Baltasar, la del Patge Viu Viu i la Fada Estel, la del vaixell de vapor, la del Lego, de l’Unicorn, de la Fàbrica de joguines, del Carbó i del Tren de vapor.

Com a novetat, aquest any s’ha estrenat una nova carrossa amb un gran unicorn i la del rei Baltasar, d’inspiració africana i amb un gran cap de lleó que obre i tanca la boca. Frederic Cardús ha explicat que “és una carrossa molt maca i espectacular, plena de colors” i ha valorat “la gran feina dels voluntaris que fan les carrosses” i que aquest any “s’hi han tornat a lluir”.

Frederic Cardús, president Cavalcada de Reis

Després de la passejada, Melcior, Gaspar i Baltasar s’han assegut a les trones reials per recollir cartes dels infants, fotografiar-se amb ells i dir-los que aquesta nit han d’anar al llit ben d’hora perquè tots els seus somnis es facin realitat.