Es lliuren els premis del Concurs de foto i dibuix de la Setmana de la Lactància

492
Concurs fotografia i dibuix Setmana de la Lactància

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha lliurat aquesta tarda els premis del Concurs de fotografia i dibuix de la 9a Setmana de la Lactància Materna (SLM 2023). Mireia Ripoll ha estat la guanyadora del concurs fotogràfic, mentre que Adrián Salazar ha estat el premiat en el de dibuix. A l’acte de lliurament hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, patró de la FHSJDM; la regidora de Salut i Ensenyament, Soledad Rosende; el Dr. Jordi Trelis, director gerent de la FHSJDM, i la directora infermera de la FHSJDM, Àngels Delgado.

La FHSJDM convidava, un any més, grans i petits a fer una instantània o un dibuix on la lactància materna fos la protagonista. Els treballs s’havien d’enviar en format digital jpg amb una mida màxima de 10 MB per correu electrònic. Tothom podia participar en una o altra modalitat, segons l’edat i seguint les bases establertes al web del centre hospitalari.

Dr. Jordi Trelis, director gerent de la FHSJDM, ha explicat que “fem aquest concurs, fa nou anys, per sensibilitzar envers la lactància materna. L’alcalde de Martorell, els regidors i els professionals del centre fem de jurat. Enguany, s’hi han presentat una desena de dibuixos i una quinzena de fotografies”. “La lactància materna aporta defenses i immunitat per al nadó, segons s’ha demostrat científicament. Per a la mare, li comporta enfortir el vincle amb el seu nadó”.

Dr. Trelis, director gerent FHSJDM

La guanyadora de la millor fotografia, Mireia Ripoll, ha detallat que la imatge “és un retrat de la meva filla, que ara ja té 9 mesos. Es veu només el seu nas de costat en el moment en què s’està adormint. Vaig saber del concurs per Internet i, com que tinc tantes fotos de la meva lactància, vaig pensar que segur que podria trobar-ne alguna. És un període molt bonic”.

Mireia Ripoll, guanyadora concurs fotografia

Adrián Salazar, té només 9 anys, i és el guanyador del millor dibuix. “He pintat un nadó; sota la làmpada hi ha un pit que treu llet amb cors. Em va agradar la idea. Jo acostumo a dibuixar coses així i gaudeixo molt fent-ho”.

Adrián Salazar, guanyador concurs dibuix

El premi ha estat de 200 euros per a la guanyadora del concurs de fotografia, mentre que el guanyador seleccionat en primer lloc per al concurs de dibuix s’ha emportat un lot de material de dibuix valorat en 50 euros. Durant la celebració de la SLM 2023 s’han pogut veure totes les obres presentades a l’entrada del centre hospitalari.