Mor Antoni Ollé, president d’El Progrés durant 36 anys

1586
1a Festa d'Hivern d'El Progrés
1a Festa d'Hivern d'El Progrés

La cultura martorellenca està de dol per la pèrdua d’Antoni Ollé i Pujol, mort aquesta matinada a l’edat de 76 anys. Ollé va ser un apassionat del Centre Cultural i Recreatiu El Progrés, fet que el va portar a presidir l’entitat durant 36 anys, entre el 1984 fins el 2019.

Nascut al carrer del Mur, va estudiar al col·legi Els Convents. La seva família va regentar una botiga de vins, licors i queviures que va ser la base de la seva formació com a empresari. Estava casat amb la Carme i és pare de dues filles, l’Anna i la Mònica a les que ha transmès la seva passió per l’entitat d’El Progrés.

El regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Museus de l’Ajuntament, Andreu González, diu que “parlar d’Antoni Ollé és parlar d’una institució martorellenca”. Com a president, destaca el regidor, va aconseguir que El Progrés “fos l’entitat amb major nombre de socis de la nostra població”, va impulsar la recuperació del Cafè -batejat com la Sala dels Miralls-; rehabilitar la façana, la coberta i la sala principal, “a més de promoure el conveni amb l’Ajuntament de Martorell per donar continuïtat a les activitats”.

Andreu González, regidor de Cultura

L’actual president de l’entitat del carrer del Mur, Joaquim Gotsens, subratlla que Ollé ha estat “un president que es va entregar en cos i ànima”. D’ell destaca “el treball extraordinari per fer gran l’entitat”, tant en número de socis com d’activitats. Gotsens ha coincidit durant quatre anys amb Ollé, per això assegura que el trobaran a faltar.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

La vetlla per la mort de l’Antoni Ollé es farà a partir de les 16.00h d’aquesta tarda a les instal·lacions de Pomfusa i la cerimònia de comiat es farà demà dimarts, a les 12.00h, a la parròquia de Santa Maria. Avui El Progrés està de dol i, per aquest motiu, ha suspès totes les activitats.