Mor Joan Martret, expresident de la Penya Barcelonista de Martorell

2752
Joan Martret és el segon per l'esquerra
Joan Martret és el segon per l'esquerra

Joan Martret (Martorell, 1933) ha mort amb 88 anys i deixa el món del futbol martorellenc orfe després de ser president de la Penya Barcelonista de Martorell i jugador i entrenador de conjunts locals. A més, Martret era l’avi del jugador martorellenc del FC Barcelona Eric Garcia, que aquesta temporada ha tornat al club blaugrana i amb el qual va poder gaudir del seu retorn a casa.

Martret va viure sempre al barri del Pont del Diable i va dedicar-se a l’empresa Cal Solé, on hi va dur a terme tasques d’oficina. Casat amb Núria Carné, va ser pare de dues filles (Montserrat i Judith Martret Carné) i va formar la seva família a Martorell.

Una vida lligada al futbol

Joan Martret va viure el món de l’esport des de totes les vessants. Com a jugador, va formar-se a Martorell (les temporades 19491950, 1957-1958 i 1960-1962) i va ser-ne el capità i també va passar per Gavà, l’UD L’Hospitalet, el CE Esparreguera, la UD Viladecans o el CE Sallent. Més tard va dedicar-s’hi des de l’altra banda, com a entrenador, on també va aconseguir èxits. Tant que va disputar una final en categoria juvenil dirigint el RCD Espanyol i va perdre davant el FC Barcelona.

La seva experiència li va valer per dirigir l’Escola de Futbol de la Penya Barcelonista de Martorell i va formar jugadors locals que van fer el salt al FC Barcelona. La PB Martorell estava vinculada al club blaugrana i hi proveïa jugadors, alguns d’ells martorellencs.

President de la PB Martorell en la dècada dels anys 80

Martret també va tenir temps per ser president de la Penya Barcelonista de Martorell, on va arribar de la mà de Robert Tendero i acompanyat també per Jaume Miró, en l’etapa posterior al mandat de Josep Maria Capdevila. La marxa de Tendero al capdavant de l’entitat va impulsar Martret, que va estar-hi al capdavant durant uns pocs anys. Després d’haver deixat la presidència, va participar en diferents actes de celebració de l’aniversari de la penya, com el dels 50 anys, al qual va assistir ja com expresident.

Joan Martret deixa quatre néts i una de les darreres cites que ha celebrat ha estat la tornada d’Eric Garcia al FC Barcelona. Com a avi, va acompanyar-lo als partits de les categories base i el passat mes de juny va poder gaudir de la seva tornada al Camp Nou i el fitxatge pel club que tots dos van estimar i defensar-ne els colors. Joan Martret és al tanatori Pomfusa i les exèquies seran el dilluns 23 d’agost a les 10.00h.