Mor Lluís Tomás i Moreno, portaveu i regidor del PSC

2653

Aquesta matinada ha mort Lluís Tomás i Moreno. L’actual portaveu i regidor a l’Ajuntament de Martorell pel PSC ens ha deixat de forma sobtada a l’edat de 63 anys. Tomás ha estat molt vinculat durant anys a la vida política i a l’associacionisme local, i també va ser cap d’esports i redactor durant quinze anys a Ràdio Martorell. La vetlla es farà al Tanatori de Pomfusa a Martorell aquest divendres 10 de desembre, de 09.00 a 21.00h, i la cerimònia d’enterrament tindrà lloc dissabte 11 de desembre a l’Església de Crist Salvador (10.00h).

L’Ajuntament ha decretat un dia de dol oficial aquest dimecres 8 de desembre, amb les banderes onejant a mig pal i la suspensió de tots els actes institucionals.

Nascut a Badalona l’any 1958, Tomás es va vincular professionalment al delineat i va obtenir el títol per l’Escola d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat. Aquest fet el va portar a treballar com a administratiu i delineant a l’empresa Voltà de Martorell, entre els anys 1974 i 1978. També va ser cap d’enquestadors a l’Ajuntament de Barcelona (1983-85) i va aconseguir el títol de Tècnic Esportiu de Base per l’Escola Catalana de l’Esport (1995). Entre els anys 1990 i 2015, va ser una de les veus conegudes de Ràdio Martorell, on va ser cap d’Esports.

Militant socialista des de l’any 1999, va ser alcalde de Castellví de Rosanes entre els anys 2000-2015 pel partit Independents de Castellví de Rosanes (INCAS), vinculat al PSC. Posteriorment, va esdevenir portaveu i regidor per la formació socialista a l’Ajuntament de Martorell des de 2015 i fins a dia d’avui, on complia la seva segona legislatura. També era actual membre de l’executiva de la Federació del PSC al Baix Llobregat.

Del seu pas per l’Ajuntament de Martorell, l’alcalde Xavier Fonollosa n’ha destacat que “era d’aquelles persones que es prestaven al diàleg i a l’entesa. Vull destacar-ne les seves formes correctes i cordials” i ha dit que “avui és un dia trist per Martorell, és una notícia dura i que ens ha deixat glaçats”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Des del PSC de Martorell, el regidor Toni Carvajal ha destacat de Tomás que era “un polític de soca-rel, amb vocació i passió per millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes, especialment de les persones desfavorides”, i que “la seva proximitat i tarannà dialogant i de consens serà una guia”.

Toni Carvajal, regidor del PSC de Martorell

A nivell d’entitats de la nostra població, Lluís Tomás va estar implicat, bé com a soci o formant part dels equips directius, a l’Associació de Veïns Verge del Carme, al Club Handbol Martorell; al Club Petanca Martorell; al Club Natació Martorell i al Club Ad Fines Martorell.

A més de la seva dedicació política a Martorell, va ser conseller al Consell Comarcal del Baix Llobregat (2007-15) i diputat provincial a la Diputació de Barcelona entre 2015 i 2019, com a vocal de la Comissió Informativa i de Seguiment d’Hisenda, Serveis Generals i Recursos Humans; vocal de la Comissió informativa i de seguiment d’Atenció a les Persones i vocal de la Comissió Especial de Comptes.