Museus de Martorell inclou activitats relacionades amb el 8M a l’agenda de març

256
Itinerari 'Martorell, femení plural'
Itinerari 'Martorell, femení plural'

Coincidint amb la celebració de Dia Internacional de la Dona, Museus de Martorell ha previst un març amb activitats relacionades amb l’efemèride, com ara una conferència de Glòria Cruz sobre la dona i la fotografia, i un itinerari per La Vila amb nom de dona, a càrrec de Gemma Jiménez. Aquest mes també oferiran activitats relacionades amb el festival de poesia DiVers, i s’inaugurarà l’exposició Caput aut navis a La Caserna sobre el joc en temps antics.

Per tal de commemorar el 8 de març, la fotògrafa Glòria Cruz -qui exposa des del mes passat Frame– farà una conferència el dijous 9 de març (18.30h) al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna sobre L’univers de la Dona: de la fotografia a la postfotografia. La martorellenca parlarà del pas d’aquelles dones que han explicat com és el món mitjançant la fotografia, des dels inicis -quan la fotografia es reduïa només a les classes benestants- i fins l’arribada de les càmeres per a totes les butxaques, detalla la tècnica de Museus de Martorell, Yolanda Insa.

Yolanda Insa, tècnica Museus de Martorell

D’altra banda, la historiadora Gemma Jiménez -especialista en moviments feministes- recupera l’activitat ‘Martorell, femení plural’, un itinerari per La Vila que tracta de les experiències i actuacions de dones martorellenques del passat que van contribuir a la transformació social, política, econòmica i cultural del municipi. Es farà tant el dissabte 11 com el diumenge 12 de març, a les 11.00h.

Yolanda Insa, tècnica Museus de Martorell

Març és també a Martorell el mes del DiVers, el festival de poesia. El cicle mensual d’activitats artístiques per a adults CreArt s’hi ha volgut sumar. Per això, la professora Carme Bueno proposarà als alumnes dibuixar poesia, tot creant cal·ligrames artístics a partir de les temàtiques i versos de diferents poemes, comenta Insa.

Yolanda Insa, tècnica Museus de Martorell

L’exposició Caput aut navis. A cara o creu s’inaugurarà el 15 de març (19.00h) a La Caserna procedent de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Rep el nom d’un dels jocs més populars de l’antiguitat, i es composa de 72 peces del fons del Museu de Granollers, que conviden a fer un passeig pel món del joc en temps antics.

Així, petites peces que normalment reposen emmagatzemades en caixes prenen un nou protagonisme i expliquen com es jugava des dels temps dels ibers i els romans i fins a l’època medieval.

I finalment, el Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis també tindrà activitat aquest mes. Aquest diumenge 5 de març (12.00h) s’organitza una nova visita comentada a l’exposició Espècies Minerals. L’univers a les pedres; una recerca infinita de David Rosell.

L’artista mostrarà els límits entre l’artifici i el natural a través de minerals extrets de la natura, intervinguts o recreats, presentats de forma sistemàtica i científica, a la manera de les col·leccions mineralògiques.

Totes les activitats són gratuïtes, però com que tenen un aforament limitat, requereixen de reserva prèvia a través del portal entrades.martorell.cat.