Museus de Martorell se suma a ‘El SuperMes’ amb sis propostes d’oci familiar

1704

Museus de Martorell torna a participar a la campanya ‘El SuperMes’ del Baix Llobregat amb la finalitat que totes les famílies coneguin els atractius i diversitats de la comarca. A Martorell es farà una sessió d’arqueologia experimental a Santa Margarida, visites al refugi antiaeri, visita teatralitzada al Vicenç Ros i Enrajolada, activitats i tallers als museus.

‘El SuperMes’ del Baix Llobregat torna a convidar grans i petits a gaudir d’activitats i descomptes exclusivament pensats per a les famílies. La campanya es posa en marxa a l’abril, amb la finalitat que totes les famílies coneguin una comarca excepcional i diversa, que va des de la platja i els Espais Naturals del Delta del Llobregat fins a la muntanya de Montserrat, amb tresors arquitectònics com la Cripta Gaudí de la Colònia Güell, amb jaciments com el Parc Arqueològic Mines de Gavà, amb joies naturals com les Coves de Montserrat a Collbató i equipaments temàtics com el Canal Olímpic i Catalunya en Miniatura.

La iniciativa, liderada pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat, inclou propostes turístiques, gastronòmiques, culturals i d’oci, que organitzen entitats i empreses, i ha aconseguit teixir un abril ple d’activitats familiars programades en exclusiva només per aquest mes.

‘El SuperMes’ a Martorell

A Martorell hi ha sis activitats previstes per ensenyar el patrimoni a un públic familiar. L’1 i 2 d’abril començaran les activitats a Martorell amb la visita al refugi antiaeri. Aquest refugi, situat a la plaça de la Vila, va ser un dels construïts en el marc de la Guerra Civil. Va ser localitzat el 1990, a conseqüència de les obres de pavimentació de la plaça i, donat el seu bon estat de conservació, l’Ajuntament va decidir habilitar l’accés per a la visita. Del refugi antiaeri es conserven actualment uns 35 metres de llargada. Fa 1,20 metres d’amplada i entre 1,80 i 2 metres d’alçada per la part central, es troba a una profunditat màxima d’uns 8 metres i s’hi accedeix per 27 graons. Està excavat a l’argila, les seves parets es troben recobertes de maons relligats amb petites dosis de ciment, la coberta és de volta de canó i el sòl de terra endurida. El refugi es pot visitar l’1 d’abril, d’11.00 a 14.00h i de 17.00 a 20.00h, i el 2 d’abril, d’11.00 a 14.00h. Les visites són guiades i gratuïtes per a tot el públic en hores concertades i l’aforament és limitat. El telèfon de consulta és el 93 774 22 23.

La següent activitat, també gratuïta, serà L’Olambreta, la ludoteca de Museus de Martorell, que estarà en marxa els dies 5, 19 i 26 d’abril, de 17.00 a 19.30h. Està adreçada a infants de 3 a 8 anys. La ludoteca està ambientada en una casa benestant del segle XIX on els nens i nenes podran jugar tal com ho feien els nostres avantpassats, disfressar-se amb vestits d’època, parar la taula tal com es feia aleshores i descobrir la diversitat d’invents que es van dur a terme a l’entorn del 1900.

El 22 d’abril tindrà lloc la tercera de les activitats: ‘La ceràmica a la prehistòria. Arqueologia experimental a Santa Margarida’. De 9.00 a 16.00h, els assistents reproduiran el procés de cocció de ceràmica seguint tècniques pròpies de la prehistòria. A les 12.00h, es podrà visitar l’espai d’interpretació del jaciment de Santa Margarida.

Amb motiu de la Fira de Primavera, adults i infants podran jugar plegats a jocs de fusta familiars al Museu de l’Enrajolada. Serà el 29 d’abril, d’11.00 a 14.00h i de 17.00 a 20.00h. L’activitat és gratuïta i està adreçada a famílies amb infants entre 3 i 10 anys. L’aforament és limitat.

El mateix 29 d’abril, el Museu Municipal Vicenç Ros acollirà una visita teatralitzada, a les 11.00h, a les 12.00h i a les 13.00h, de la mà d’algun dels seus antics habitants. L’aforament serà limitat i és imprescindible reserva prèvia. El telèfon de contacte és el 93 774 22 23. El 30 d’abril es farà un altra visita teatralitzada, en aquesta ocasió a l’Enrajolada Casa Museu Santacana (11.00h, 12.00h i 13.00h).

www.elsupermes.cat