Música, art i vinya guarneixen el primer diumenge del Roser

1843
‘Records de viatge’ d’Eugeni Muriel. Foto: Carles Porta
‘Records de viatge’ d’Eugeni Muriel. Foto: Carles Porta

El primer diumenge de la Festa del Roser ha estat farcit de propostes artístiques i musicals. L’Enrajolada ha inaugurat l’exposició Mitologia clàssica i vinya de Marta Arañó amb un tast de vins DO Penedès; la plaça de l’Església ha acollit el concert d’Eugeni Muriel i el Parc d’Europa un pícnic electrònic amb una performance de la companyia Efímer. A la rambla de Les Bòbiles s’ha celebrat la 18a Fira del Disc i la Música.

Mitologia clàssica i vinya mostra una selecció de quadres pintats amb vi, amb representació de deus i altres elements de la mitologia clàssica de Marta Arañó. L’artista es dedica a la pintura des de 1986, inicialment avesada a la tècnica pastel i en l’actualitat específicament a la tècnica de la pintura amb vi.

“Un dia se’m va ocórrer provar si el vi tintava, com deien les mares, i fa cinc anys que em dedico a aquest projecte. L’exposició recull obres de la seva primera etapa, “que no es fan malbé i perduren com qualsevol altra tècnica pictòrica”, i obres més recents “fetes sobre làmines de fusta i paper fet a mà amb una pinzellada més gruixuda”, ha explicat Arañó.

Marta Arañó, pintora

La tècnica de la pintura amb vi “és el resultat de les transformacions que es produeixen amb el temps i que juntament amb el traç d’una pinzellada, acompanyada del negre de la tinta, fan d’un joc amb tanta interacció, el naixement d’una obra d’art”, ha expressat. Cada obra porta la signatura, el nom del vi utilitzat i del celler, així com el seu certificat d’autenticitat.

Arañó ha fet una demostració de pintura en directe il·lustrant el pont del Diable. Els presents han descobert com, en poc temps i amb una tècnica diferent de la realitzada en l’estudi de pintura, pot materialitzar-se una obra d’art partint del vi en repòs. “Cada tipus de raïm, cada vi, cada terreny, dona una tonalitat atrevida i diferent en cada cas, ja que cada obra és única i original”, ha dit.

Marta Arañó, pintora

L’exposició es podrà visitar fins el 28 d’octubre. Dijous i divendres, de 18.00 a 20.00h; dissabtes, diumenges i festius, de 12.00 a 14.00h. Els dies 6 i 7 d’octubre, d’11 a 14.00h i de 17.00 a 20.00h. Entrada gratuïta.

'Mitologia clàssica i vinya' de Marta Arañó

Activitats vinculades a l’exposició

Diumenge, 30 de setembre, a partir de les 13.00h a la plaça de l’Església, Marta Arañó farà un taller de pintura en directe amb vi. Dimecres, 3 d’octubre, a  partir de les 17.30h a L’Enrajolada, hi haurà un taller infantil de pintura amb vi sense alcohol. Activitat gratuïta amb aforament limitat.

Diumenge, 28 d’octubre, a les 12.00h a L’Enrajolada, taller de pintura amb vi i tast per a adults. Activitat gratuïta amb aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia al 93 774 22 23 o a museus@martorell.cat.

‘Records de viatge’ d’Eugeni Muriel

‘Records de viatge’ d’Eugeni Muriel

El guitarrista Eugeni Muriel ha ofert l’espectacle musical ‘Records de viatge’ a la plaça de l’Església. Una suma d’experiències visuals i musicals d’un turista per diferents indrets, alguns d’ells reals, d’altres de somniats o imaginats. Havanera, rumba, fado, música irlandesa…un narrador ha explicat aquest viatge especial en què la música, les coreografies i les imatges han jugat un paper fonamental per endinsar-se en cada cultura.

Pícnic electrònic i 18a Fira del Disc

Al Parc d’Europa, de 12.00 a 20.00h, música electrònica amb els discjòqueix Pablo Picón, Bxxxxx i Dj Like. Els assistents poden gaudi d’espai degustació amb foodtrucks, tast de vins i vermuts, en un ambient distès i familiar. La companyia Efímer ha presentat aquest migdia Los Extintos, un espectacle itinerant que reviu els grans animals ja extingits.

La 18a Fira del Disc i de la Música s’ha instal·lat, des de les 10.00 i fins les 21.00h, a la rambla de Les Bòbiles. Una desena de parades per buscar, remenar i trobar tot tipus de cd, dvd, pòster i disc de vinil de totes les èpoques i estils. Un esdeveniment per a nostàlgics, amants dels suports musicals més clàssics.