Música, literatura i filosofia, de bracet la nit de dissabte a la Torre de les Hores

533
Racons de Vimart. 'Vi del meu cor'

La Fundació Francesc Pujols organitza aquest dissabte 1 de juny una vetllada musical al jardí de la Torre de les Hores (21.30h) sota el títol ‘Sermons i follies del Savi de Martorell’. Comptarà amb l’actuació del Marcel Casellas Trio i la veu de Carol Duran, i hi haurà servei de barra. L’aforament serà limitat i encara es poden aconseguir tiquets a entrades.martorell.cat.

“Amb una dosi d’improvisació, el concert-espectacle travessa la corda fluixa que uneix el pensament filosòfic amb la ironia, el farcit amb el pollastre”. Així presenta l’entitat organitzadora la vetllada, dirigida, guionada i interpretada al contrabaix per Marcel Casellas, amb Toni Rocosa al clarinet, tenora i cors; Alfons Rojo a la guitarra i cors i Carol Duran a la veu.

Assumpta Clopas, patrona de la Fundació Francesc Pujols, explica que “serà una vetllada poètica, musical, literària i filosòfica” que beu del llibre La Hiparxiologia, “on el filòsof de la Torre de les hores deia haver inventat la religió científica catalana i en va fer un ritual. Basat en aquest ritual, l’acte inclourà cançons, lectura de textos, lectura d’un sermó i molta música…serà una mena de cabaret literari”.

Assumpta Clopas, patrona de la Fundació Francesc Pujols

L’acte compta amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, els Espais Literaris -la xarxa del patrimoni literari català- i l’establiment La Bombolla, que instal·larà un servei de barra per a tots els assistents.

Clopas recorda que aquest és un botó de mostra de la vocació musical de la Fundació: “col·laborem habitualment amb l’Escola Municipal de Música i amb les Joventuts Musicals de Martorell. Comptem sovint amb les actuacions del Jordi Sàbat i la Maria Ribera, dos músics del nostre poble, i també hem recuperat el piano de Francesc Pujols, que ara apareix sempre en forma de peça musical en els diferents actes”.

Assumpta Clopas, patrona de la Fundació Francesc Pujols

Per a l’espectacle d’aquest dissabte, l’aforament és limitat. El preu de l’entrada és de 10 euros.