‘Muxart, en reserva’ s’endinsa en les sèries pictòriques de l’artista martorellenc

739

El Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis acull fins al 7 de març l’exposició Muxart, en reserva, on es poden veure alguns dels treballs artístics del pintor martorellenc Jaume Muxart, que fins al moment es guardaven al magatzem. En aquesta ocasió, s’obren al públic a l’espai d’exposició temporal.

El primer àmbit de l’exposició destaquen algunes obres que no s’adscriuen a cap de les seves característiques sèries temàtiques. Els espais de la planta baixa comencen a omplir-se del significat i transfons personal que van tenir per Jaume Muxart cadascuna de les temàtiques que va seleccionar per a plasmar en les seves pintures.

La sèrie ‘Flors i colors’ va ser una de les darreres de la seva trajectòria, realitzada ja a avançada edat. Va ser presentada l’any 2015, i estava formada per una seixantena d’obres de diversos formats que mostraven un suggeridor i ampli ventall de flors, gairebé abstractes, a partir del predomini de la taca de color.

En la sèrie ‘Estètica de les papallones’, Muxart pretén fer una mirada pictòrica a aquests animals ja que, des de sempre, han fascinat l’ésser humà i han adquirit diverses connotacions al llarg de les èpoques.

La sèria ‘Paisatges al·lucianants i metafiguració’ homenatja al paisatge com a manifestació identitària de la pintura de tots els temps. Jaume Muxart en aquesta ocasió decideix donar la seva particular visió de l’entorn natural, contemplant-lo com un indret en el que “tot és possible”.

Jaume Muxart també va prendre el ‘Big Bang’ com a temàtica per a una de les seves sèries, amb la que es va remetre als inicis de l’Univers, i en la que circumferències, els colors i les ratlles són els principals protagonistes.

Amb la sèrie dedicada a ‘Montserrat’ va voler plasmar els seus records d’infantessa a Martorell i la contemplació, gairebé constant, que va fer de la muntanya durant els primers anys de la seva vida.

La sèrie ‘Figures de la llum’ va ser la quarta que va presentar a Martorell. Fins al moment, en les seves obres, ja havia tractar temes relacionats amb la terra (S. Montserrat), el cel (S. Big Bang) o l’aigua (S. Mediterrània), però en aquesta ocasió va decidir centrar-se, principalment, en les persones i la seva representació.

Per últim, amb la sèrie ‘Ulls’ va voler atorgar total protagonisme a les mirades, ja que són aquestes les que ens permeten gaudir de la pintura, les formes i els colors. Tot i comptar amb una avançada edat en el moment d’elaborar la producció, Muxart continuava pintant amb el mateix entusiasme que mostrava de jove.

L’exposició Muxart, en reserva es pot visitar les tardes de dijous i divendres -de 17.00 a 20.00h- i els matins de dissabtes i diumenges -de 10.30 a 14.00h-. Per a més informació, es pot contactar a través del telèfon 93 774 22 23, o bé al correu museus@martorell.cat.