Neix un nou cineclub a Martorell amb dues projeccions mensuals a la Casa de Cultura

2520
Documental del mes. 'L'Hora dels deures', de Ludovic Vieuille. Casa de Cultura La Vila
Documental del mes. 'L'Hora dels deures', de Ludovic Vieuille

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell i l’associació Cinema del Diable han creat conjuntament el nou Cineclub del Diable, un espai continuat de projeccions cinematogràfiques a la Casa de Cultura de La Vila. D’aquesta manera es vol seguir treballant en favor d’una programació en l’àmbit dels audiovisuals de contingut cultural a Martorell.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha dit que “a Martorell hi ha una carència de projeccions cinematogràfiques, per això hem volgut crear una petita filmoteca o cinema de barri, per tal d’oferir una programació estable els dissabtes a la tarda”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Les projeccions es realitzaran a la Casa de Cultura de La Vila, que s’ha reformat i adequat per tal de convertir-la en un espai idoni per a les projeccions audiovisuals, millorant l’equipament tècnic, tant la projecció com el so, segons ha detallat el regidor.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Dins la programació del Cineclub s’inclourà el cicle ‘Documental del mes’, que aquest dissabte, a les 18.30h, projecta L’hora dels deures del director Ludovic Vieuille. Segons la secretària de l’associació Cinema del Diable, Sandra Reina, el documental explica la història d’un pare que lluita per ajudar el seu fill a fer els deures de l’escola i fer-lo encaixar en un motlle en el qual ell, quan era petit, tampoc s’hi va poder encabir.

Sandra Reina, secretària Cinema del Diable

Quatre anys amb una càmera al menjador de casa enregistrant la fatídica hora dels deures i convertint-se en testimoni d’una relació pare-fill, dels seus enfrontaments però també i sobretot de les seves frustracions compartides. Amb tocs del millor cinema vérité el metratge es converteix en una crítica plena de sentit de l’humor als mètodes educatius més tradicionals.

El Cineclub acollirà sessions temàtiques com la que estan preparant pel dissabte, 24 de febrer, amb la projecció de Gremlins de Joe Dante (18.30h). “Un clàssic fantàstic dels vuitanta que comptarà amb la projecció de curtmetratges abans de la pel·lícula, com es feia abans, alguns sortejos i sorpreses”, ha avançat Reina.

Sandra Reina, secretària Cinema del Diable

El film narra com un inventor modest d’èxit qüestionable viu en la comunitat fictícia de Kingston Falls i viatja a Chinatown a Nova York per vendre els seus invents i comprar un regal de Nadal per al seu fill Billy. Finalment, troba a la petita botiga d’un ancià xinès un animal anomenat Mogwai, que significa “esperit maligne” en cantonès. Tot i que la criatura té un aspecte adorable i innocent, cal respectar tres normes: no els pot tocar l’aigua, no es poden exposar a la llum i no poden menjar després de mitjanit. Accidentalment es trenquen les normes i sorgeixen els Gremlins, la vessant dolenta de la criatura, que a més a més es multiplica i provoca el pànic a la ciutat.