Nou curs per al Consell d’Infants amb iniciatives de millora pels nens i nenes de Martorell

1707
Creació Consell Infants 2024

El Consell d’Infants del curs 2023-2024 s’ha constituït aquest matí i ha aplegat un total de 39 nens i nenes, entre els qui van ser escollits els cursos 2021-2022 (6è) i 2022-2023 (5è), i els que han estat elegits aquest curs 2023-2024 (4t). A l’acte s’hi han sumat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, i la regidora de Teixit Associatiu, Cooperació i Participació, Àngels Sòria, així com les famílies dels infants i la junta educativa.

El Consell d’Infants està integrat per escolars de 4t, 5è i 6è de Primària de diferents centres educatius martorellencs que tenen l’objectiu de fer propostes i ajudar en la millora de les iniciatives locals, i també promoure la participació dels menors en les decisions que pren l’Ajuntament de Martorell i en tot allò que els afecta. Així, l’acte ha començat amb la presa de possessió dels nous integrants, que s’han presentat un per un, i han recollit el material lliurat pels representants del Consistori.

A continuació, els membres de 5è han presentat el treball fet el curs anterior, i ho han fet dividits en tres grups de quatre membres cadascun, en què han explicat la sessió de treball sobre Igualtat de Gènere; l’elaboració dels anuncis dels Pressupostos Participatius dels Infants, i el treball fet sobre els drets dels Infants. Per la seva banda, els membres de 6è han clos la seva participació activa en el Consell d’Infants, tot i que aquells qui ho decideixin, podran passar a formar part del grup d’assessors de l’òrgan.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, així com la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, i la regidora de Teixit Associatiu, Cooperació i Participació, Àngels Sòria, han presidit la taula central i han exercit d’amfitrions per als nous consellers.

En la seva intervenció, l’alcalde Fonollosa ha reconegut als escolars membres del Consell com a “representants de tots els nens i nenes de Martorell”. Així, ha remarcat la feina feta pels infants que “han posat sobre la taula propostes, han treballat en equip i, en definitiva, han estat l’Ajuntament dels nens i nenes. Teniu moltes propostes en positiu per millorar el nostre poble, i això és molt d’agrair, vosaltres sou el nostre futur”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Per la seva banda, la regidora Soledad Rosende, ha centrat el seu discurs a remarcar que el Consell d’Infants compta amb el suport “de la comunitat educativa, de l’Ajuntament i la gent que us estima”. “Teniu molta responsabilitat, però també molta il·lusió, i això ajuda al fet que les coses surtin bé”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament i Salut

Per últim, la regidora Àngels Sòria, ha explicat que els infants han dut a terme “tres propostes, una sobre la igualtat de gènere, altra sobre els drets dels infants, i l’última pel que fa als Pressupostos Participatius”. A més, també ha posat en valor la implicació dels nens i nenes, “hi ha moltes ganes d’aportar coses i vaig quedar sorpresa de tan creatius que poden arribar a ser aquests infants”.

Àngels Sòria, regidora de Teixit Associatiu, Cooperació i Participació

La cloenda de l’acte ha consistit en la foto de família i un aperitiu que han compartit les famílies de les tres generacions de consellers.