En marxa una nova edició del programa ‘Accelera Martorell: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció’

928
Fernando Ferrer, guanyador 1r concurs 'Accelera Martorell'
Fernando Ferrer, guanyador 1r concurs 'Accelera Martorell'

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica, en col·laboració amb el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) i la Universitat de Lleida, impulsen per segona vegada el programa Primer de Preacceleració. Es tracta de coordinar projectes emprenedors territorials d’alta especialització en el sector de l’automoció amb la preacceleradora ‘Accelera Martorell: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció’.

‘Accelera Martorell: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció’ és un programa formatiu especialitzat totalment subvencionat que, en aquesta segona edició, consta de 100 hores (70 hores formació tecnològica especialitzada i 30 hores formació empresarial) i 80 hores de tutories amb mentors.

El programa s’adreça a 15 participants amb els següents perfils: Titulats en Cicles Formatius de Grau Superior electromecànica de vehicles, titulats o estudiants de graus universitaris d’Enginyeria o professionals d’empreses i emprenedors interessats en el sector de l’automoció.

Enguany, presenta algunes novetats adaptades a la situació actual en la qual ens trobem a causa de la crisi de la COVID-19. Les sessions formatives es realitzaran en modalitat online, facilitant als seus participants el seguiment del curs de manera virtual. A més, gràcies a la col·laboració amb la Universitat de Lleida, els participants rebran la titulació de curs d’expertesa universitària homologat amb 15 crèdits.

Els 15 participants rebran formació especialitzada dins el sector de l’automoció a través de nous reptes: Lean manufacturing, Digitalització en l’entorn industrial, Robotització de processos, IOT recollida de dades, Big Data, Realitat Augmentada i Virtual. També desenvoluparan la solució a un dels reptes seleccionats amb l’objectiu d’adquirir coneixements necessaris per posar en marxa aquestes iniciatives empresarials. Complementant aquesta formació tecnològica (70 hores), els participants realitzaran un mòdul d’emprenedoria de 30 hores, per assolir competències en gestió empresarial. El millor projecte desenvolupat durant el curs rebrà un premi econòmic i els projectes constituïts gaudiran d’un any d’allotjament gratuït al coworking Molí Empresa.

17 participants a la primera edició

En la primera edició del programa van participar 17 alumnes seleccionats que van rebre la formació especialitzada gratuïta i subvencionada de 150 hores (105 hores de formació tecnològica especialitzada i 45 hores de formació empresarial) a càrrec de professionals del sector, i 100 hores de tutories amb mentors especialitzats.

L’alumne Fernando Ferrer va ser el guanyador del premi a la millor idea emprenedora d’automoció del programa ‘Accelera Martorell’ que es va lliurar a l’acte de cloenda al desembre del 2018. El repte de l’emprenedor de l’empresa F2R Automation consistia en substituir l’actual test monsònic, que les grans empreses d’automoció realitzen per detectar fissures a les carrosseries dels vehicles, per un sistema d’ultrasons que automatitzaria el procés, abaratiria costos i n’augmentaria la fiabilitat.

La resta de projectes presentats van ser ‘Optimització i connectivitat tecnològica/digital de processos industrials’ de Francesc Barberà; ‘SEAT Eco Elèctric Autocharger’ d’Isidro Ferrer; ‘Indústria 4.0 en empreses auxiliars d’automoció’ de Javier Ramón, i ‘Robmatec. Automatització amb robots col·laboratius’ de José Antonio Martínez, Irene Barón i Cristina Molina.

Inici i Inscripcions

L’inici del programa està previst al mes d’octubre de 2020 i durarà fins al mes de febrer de 2020, encara estan per determinar els dies i les hores de formació. Les persones interessades en participar en aquesta nova edició del programa ‘Accelera Martorell’ que disposin del perfil sol·licitat ja poden realitzar la seva inscripció a través del formulari d’inscripció del web.