Nova programació de cursos formatius gratuïts sobre les TIC al Punt Òmnia

709

El Punt Òmnia inicia la programació d’hivern el proper dilluns amb sis activitats gratuïtes per ajudar la població a conèixer i usar les noves tecnologies. Les propostes s’adapten a diferents nivells de coneixement i es fan al Complex Educatiu de Martorell. A més dels cursos i tallers, l’espai és punt d’informació i d’assessorament per a resoldre dubtes digitals.

Aquest trimestre el Punt Òmnia posa l’accent en la importància de capacitar i adquirir coneixements per a fer tràmits, gestions i compres per internet, ara que no podem sortir de Martorell i cal fer-ne molts en línia. “Volem ser un lloc de referència, on la gent pregunti, provi i aprengui a fer tràmits i compres amb seguretat usant l’identificador personal digital, que cada cop serà més important”, diu el responsable Sergi Aragonès.

Els cursos s’han programat els matins de dilluns a dijous. Els dilluns de 09.30 a 13.00h és el moment dels ‘Tràmits online‘ amb cita prèvia. Amb suport professional, els interessats aprendran, per exemple, a demanar una cita per renovar el DNI, a tramitar l’ingrés mínim vital, a connectar-se al CatSalut o bé a obtenir el certificat digital, entre d’altres.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell

El curs ‘Descobrir les TIC Nivell 0’ constarà de dos grups -un els dimarts i l’altre els dijous, de 10.30 a 12.00h- per a que persones amb molt poc coneixement i ús dels ordinadors, tablets i smartphones es capacitin per a dominar-los i sàpiguen crear-se un correu electrònic i gestionar-lo des del mòbil.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell

Els dimecres al matí cada 15 dies, de 09.30 a 11.00h, es duran a terme les ‘Píndoles’, xerrades obertes al públic general que plantejaran temàtiques diverses, com ara “referides al Dia de la Dona, a l’accés a La Meva Salut, a com fer-se identificadors digitals, a establir contacte amb els nostres metges o a seguir fent tràmits des de casa”.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell

També s’inclou a la programació un ‘Espai de Trobada’ els dimecres, d’11.15 a 12.30h, on conflueixen persones que fan activitats al carrer que repercuteixin positivament a la comunitat.

Aragonès explica que és novetat el ‘Grup de Dones’, composat “per persones que estudien a l’Escola d’Adults i que necessiten suport per fer servir algunes eines informàtiques i tecnològiques, i que es reuneix els dijous de 09.15 a 10.15h”.

D’altra banda, el ‘Dissenya i Edita’ -dimarts i dijous de 12.00 a 13.15h- “ja ve del trimestre anterior, és de disseny i edició de fotografia, vídeo i so, i esdevé el de nivell més avançat, per a persones que tenen més per la mà les noves tecnologies i que volen conèixer nous programes i serveis web per a disseny i edició”.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell

Tot i que els cursos comencen dilluns, Aragonès destaca que “encara hi ha algunes places lliures i les inscripcions estaran obertes uns dies més”. Per a informar-se i inscriure’s, cal assistir al Complex Educatiu (carrer de Josep Tarradellas, 14) els dilluns de 09.00 a 13.00h o dimarts de 09.00 a 11.00h, trucar al 93 775 25 38 o escriure a martorell@xarxaomnia.gencat.cat.