Obert el termini per presentar-se al 6è Concurs de Cant Josep Palet

477
5è Concurs Josep Palet

L’Ajuntament de Martorell i Joventuts Musicals obren la convocatòria pel 6è Concurs de Cant Josep Palet, que se celebrarà del 24 al 26 de març a l’Escola Municipal de Música i a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Es basa en una Fase Preliminar en format virtual i una Semifinal i Final presencials. Hi poden participar cantants d’entre 18 i 35 anys.

El termini d’inscripció finalitzarà el 28 de febrer i s’haurà d’enviar la butlleta d’inscripció a concurspalet@joventutsmusicals.cat, amb tota la documentació complementària sol·licitada, entre la que hi figura el DNI o NIE, una fotografia artística, correu electrònic i historial amb estudis, guardons, activitat professional i resguard de pagament d’inscripció. Consulteu les bases per a tots els detalls.

“El concurs s’obre a noves veus joves, que vinculem a una figura tan important com la de Josep Palet, un martorellenc que va ser molt rellevant a nivell internacional en el món de la lírica”, destaca el president de les Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau.

Aleix Palau, president de les Joventuts Musicals de Martorell

Les tres fases del Concurs

La Fase Preliminar es basarà en una presentació del candidat/a a través d’un vídeo de YouTube d’un màxim de 10 minuts, en què canti una ària d’òpera -o de sarsuela, ària de concert o opereta-. En omplir la butlleta d’inscripció haurà de facilitar l’enllaç al vídeo.
D’entre totes les candidates, el jurat triarà els finalistes i els difondrà abans del 6 de març.

Les semifinals es faran els dies 24 i 25 de març a l’Escola Municipal de Música. Cada candidat farà una intervenció d’un màxim de 15 minuts on cantarà obligatòriament dues peces: una ària d’òpera i una ària a escollir entre oratori o lied. Els cantants poden presentar-se al Concurs amb el seu pianista, tot i que l’organització posarà a la seva disposició un pianista acompanyant a la Fase Semifinal i Final, indicant-ho a la inscripció.

La Final serà el diumenge 26 a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural (18.00h). Cada candidat intervindrà en un màxim de 20 minuts, cantant obligatòriament tres peces: dues àries d’òpera i una ària -oratori o lied-, que no poden ser repetides.

Aleix Palau, president de les Joventuts Musicals de Martorell

Una quinzena de premis

Els tres primers premis tenen una dotació a càrrec de l’Ajuntament de Martorell. El primer serà de 3.500 euros, una gira a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya i una altra amb a la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España, l’estrena mundial d’una obra del compositor Albert Guinovart (amb el patrocini de la Fundació Francesc Pujols), un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma. El segon premi (2.000 euros) consistirà en un Concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu, i el tercer estarà dotat amb 1.000 euros, un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu.

A més, es concediran diversos premis especials. Per exemple, el Victoria de los Ángeles -consistent en la participació a les masterclass i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del festival LIFE Victoria-; el Premi Amics de l’Òpera de Sabadell -contracte per participar en una de les produccions d’aquesta associació-; el Premi Acadèmia Concertante–Tenor Raúl Giménez -beca per participar a una classe magistral del tenor a l’Acadèmia, a Barcelona; el Premi Amics de la Música de Valls -contracte per realizar un concert en la programació de l’entitat les properes temporades-; el Premi Espurnes Barroques -participació al festival del mateix nom-; el Premi Museu de la Música de Barcelona Al millor intèrpret amb criteris històrics -contracte per participar a la programació del Museu-; el Premi Casa Elizalde -contracte per realitzar un concert durant la temporada de Casa Elizalde-; el Premi 7 Portes -concert al cicle Sopars Lírics del restaurant 7 Portes-; el Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga -contracte per oferir un concert dins de la temporada M’Clàssics-; i finalment els premis del públic, al millor intèrpret de música catalana i al millor intèrpret de bel canto italià, dotats amb un diploma acreditatiu cadascun.

Un prestigiós jurat decidirà els guanyadors

El jurat de la fase preliminar el composen Carles Budó -pianista repertorista-; Marc Busquets -director artístic del LIFE Victoria-; Roger Padullés -tenor-; Giovanni Andrea Sechi -musicòleg- i Carmen Valero -secretària del jurat-. A la semifinal, l’integraran Marta Infante, -mezzosoprano-; Jorge Losada -tenor i director artístic d’ECOS Festival Internacional de Música Antigua de Sierra Espuña-; Marta Mathéu -soprano- i Aleix Palau -secretari del jurat-.

A la fase final el jurat el formaran Oriol Aguilà Vilà -director del Festival Castell de Peralada-; Roger Alier -crític musical-; Montse Faura -directora del Festival de Torroella de Montgrí-; Raúl Giménez -tenor-; Albert Guinovart -compositor-; Mirna Lacambra -soprano i presidenta dels Amics de l’Òpera de Sabadell-; Maria Leticia Martín Ruiz -directora de producció i adjunta a la direcció artística del Gran Teatre del Liceu-; Carlus Padrissa -director creatiu La Fura dels Baus- i Jordi Maddaleno -secretari del jurat-.