La Biblioteca Martorell admet des d’aquests dilluns el lliure accés interior dels usuaris per totes les sales i a les col·leccions i l’ús dels ordinadors, amb un aforament del 50%. És la principal novetat que comporta l’entrada al tram 1 del Procicat i les mesures aprovades per la Generalitat de Catalunya d’obertura progressiva d’activitats i establiments.

Fins la setmana passada, tan sols es podia accedir a l’equipament per a sol·licitar préstecs o fer devolucions. Ara, tal i com destaca la seva directora, Mercè Parera, “obrirem més serveis. Els usuaris podran fer estada a les sales, però amb una capacitat màxima del 50% de l’aforament habitual, accedir a les col·leccions i utilitzar els ordinadors”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

L’excepció serà la sala infantil, que seguirà tancada. “Hem de tenir en compte que qualsevol material que es toqui, sigui un document, un vídeo o uns llapis de colors, després es posa en quarentena. A la zona d’adults és més fàcil controlar-ho, però al dels infants és més difícil vigilar-ho”, justifica Parera.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

L’altra excepció del moment fa referència a les activitats: presentacions de llibres, clubs de lectura presencials o tallers. Les actuals mesures impedeixen encara aquest tipus de celebracions que, pel moment, seguiran fent-se en format virtual.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

L’horari de l’equipament continuarà sent reduït:“Seguim obrint les tardes de dilluns a dijous de 16.00 a 20.30h, i els matins de divendres i dissabte de 10.00 a 14.00h. Si tot evoluciona bé els propers dies, l’anirem ampliant”, avança la directora.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

El que no varia gens són les mesures higièniques i de seguretat per accedir a l’interior del recinte. Obligatòriament, caldrà posar-se gel hidroalcohòlic a l’entrada, portar mascareta posada correctament durant tot el temps d’estada a l’equipament i mantenir les distàncies mínimes de seguretat, d’un metre i mig.