Obertes les inscripcions a les activitats per a la gent gran del primer semestre

999
Dia Internacional de la Gent Gran
Maria Walias i Víctor Pujol, presidents esplais gent gran

Fins al 27 de gener, resten obertes les inscripcions a les activitats en línia per a la gent gran del primer semestre d’any. El programa neix del conveni entre el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) i les dues associacions de gent gran dels Esplais de La Vila i Buenos Aires, amb el suport de la Fundació “La Caixa”.

Totes les activitats continuaran sent telemàtiques atenent a la situació actual. La regidora de Gent Gran de l’Ajuntament, Cristina Dalmau, destaca que “ja en l’anterior trimestre van tenir molt bona acollida. La gent gran de Martorell és activa i segueix volent ser-ho, encara que sigui en línia”. Dalmau espera que la nova programació “tingui com a mínim la mateixa acollida que en l’anterior semestre”.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran

Les activitats s’engloben en tres grups segons temàtica: salut física, mental i exercici físic; culturals i noves tecnologies de la informació-comunicació, i es duran a terme en tots els casos mitjançant l’aplicatiu Zoom, amb prèvia inscripció al telèfon gratuït 900 264 459″.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran

Del grup de salut i exercici físic, es preveuen 36 sessions d’una hora per a fer estiraments, força, equilibri, relaxació, potència muscular i gimnàstica hipopressiva, entre d’altres. També hi haurà 18 sessions -d’hora i mitja- sobre eines i recursos per al dia a dia: coneixements, estratègies, tècniques i habilitats per a construir una vida plena i acompanyar i apoderar els participants en la seva vida quotidiana actual.

Com a activitats culturals hi ha dues propostes de 18 sessions d’hora i mitja. ‘Amics lectors’ serà un espai de creació, debat i tertúlia entorn a un llibre o altres escrits, per treballar la memòria, l’atenció contra l’aïllament i la solitud no volguda. ‘La música feta història’ fa un viatge al passat mitjançant la música per conèixer estils, compositors i instruments de cada època i relacionar-los amb altres arts.

Sobre noves tecnologies es faran quatre tallers. El de ‘Videoconferències’ serà de sis sessions de dues hores, mentre que els de ‘WhatsApp’; compra per Internet i ‘La Meva Salut’ seran de quatre sessions de dues hores.

A ‘Videoconferències’ s’ensenyarà a fer servir Google-meet, Zoom i Jitsi-meet; el de ‘WhatsApp’ ajudarà a utilitzar aquesta potent eina de comunicació; el ‘Comprar per Internet’ aportarà tots els recursos necessaris per a aquesta tasca i ‘La Meva Salut’ ensenyarà a usar tots els serveis a l’abast, per reduir desplaçaments innecessaris, accedir a informació personal (diagnòstics, proves, citacions, etc..), comunicar-se amb els professionals de referència i fer tràmits electrònics.

Activitats dels esplais

També comencen les activitats en línia als dos esplais de gent gran. D’una banda, un canal telemàtic nou per a que els usuaris puguin connectar-se des de casa, mantenir contacte i compartir informació d’activitats -d’11.00 a 12.00h i de 16.30 a 17.30h- fent servir qualsevol navegador o l’aplicació Jitsi per a smartphones i entrar a https://meet.jit.si/GentGranMartorell. Els telèfons 93 775 32 56, 93 774 20 77 i 93 775 56 04 ajudaran a resoldre problemes o dificultats de connexió i atendran qualsevol consulta sobre activitats i altres propostes.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran

També s’han obert canals d’activitats en línia, actius segons demanda. Són el ‘Bingo en grup des de casa’ -dimarts a les 17.00h-; ‘Mou la ment’ -dijous a les 17.00h-; ‘Karaoke’ -dimarts a les 10.30h-; ‘Txi-Kung’ -dimecres a les 16.30-; ‘Tutorials de manualitats’ -dilluns a les 16.30h-; ‘Grups de xerrada’ -segons demanda i temàtica demanada-; ‘Assessorament per a les gestions amb les administracions’ (Seguretat Social, Salut, Mossos, Imserso, etc..) i ‘Voluntariat amb la gent gran o de la gent gran’.