Obertes les inscripcions per participar a la Llançadora d’Ocupació per a joves

909

Fins el 4 de març, els joves en situació d’atur, entre 18 i 29 anys, si són homes, i fins a 34 anys, en el cas de les dones, poden inscriure’s a la Llançadora d’Ocupació impulsada per l’Ajuntament de Martorell, la Fundació Telefònica i la Fundació Santa Maria la Real, que començarà a funcionar el proper mes de març. La inscripció es pot formalitzar a través d’Internet o de forma presencial al Centre de Promoció Econòmica.

La Llançadora d’Ocupació servirà per ajudar 25 joves, que es troben en situació d’atur o desocupació, a entrenar una nova recerca de feina en equip, reforçar les seves competències professionals, millorar la seva ocupabilitat i comptar amb noves possibilitats d’inserció laboral.

Els joves que resultin seleccionats es reuniran diversos dies a la setmana en els locals cedits per l’Ajuntament de Martorell. Tindran un coordinador o coach, qui establirà un calendari d’activitats per millorar la seva ocupabilitat. Duran a terme sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i recerca de feina 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes d’ocupabilitat, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d’intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans.

Nou mètode per combatre la desocupació

El programa representa una nova metodologia en la lluita contra la desocupació. Tradicionalment, la persona desocupada tenia un comportament passiu. La Llançadora busca un enfocament proactiu, que la persona descobreixi totes les competències que té per ajudar els altres i trobar feina en equip.

“No és només un curs, no opera com una agència de col·locació, és un programa innovador, en què l’equip és clau per motivar-se i canviar l’actitud. Els seus integrants treballen per departaments, amb un funcionament similar a una empresa, sota una cultura col·laborativa, compartint coneixements i multiplicant les oportunitats “, explica el director del programa Llançadores d’Ocupació de la Fundació Santa Maria la Real, Álvaro Retortillo.

Oportunitats reals

L’any passat ja van funcionar llançadores d’ocupació a Barcelona i Lleida, on es va aconseguir una mitjana d’inserció laboral superior al 60%. “L’experiència i el recorregut han demostrat que aquest projecte contribueix a millorar les oportunitats reals dels joves i el seu accés al món laboral. Amb aquests bons antecedents arribem ara a Martorell”, explica Joan Cruz, director de la Fundació Telefònica Catalunya.

“Som conscients que quan institucions públiques, privades i de la societat civil s’uneixen per fer front a un problema social com és la desocupació juvenil els resultats són reeixits. Apostem per aquest projecte, pel seu creixement i perquè siguin cada vegada més les i els joves que tinguin oportunitat de tenir una ocupació, recolzant el seu projecte de vida i el seu desenvolupament personal i professional”, afegeix Cruz, qui recorda que la Llançadora de Martorell està inclosa en les 145 que Fundació Telefònica i Fundació Santa Maria la Real posaran en marxa aquest any per tot el país.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha assenyalat que “l’ocupació és una de les prioritats de l’Ajuntament, tal com ho demostra l’impuls a l’emprenedoria que es desenvolupa des del Centre de Promoció Econòmica i la participació en programes com la Llançadora d’Ocupació, una bona oportunitat pels joves desocupats de Martorell, per millorar els seus objectius professionals i promoure el seu projecte d’emprenedoria o inserció laboral amb garanties d’èxit”.

Inscripcions

A partir d’avui i fins al 4 de març es podran inscriure al programa, tant enformat on-line, a través del web http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion o enformat presencial, recollint i presentant els formularis al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell (camí del Riu, s/n 08760 Martorell).