‘Ocupa’t Dones’, cabdal en la recerca de feina, orientació i suport personalitzat

1608
Ocupa't Dones

Des del passat mes de febrer ja roda la desena edició de l”Ocupa’t Dones‘, que impulsa la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell. El programa, per al que encara queden places disponibles, fa acompanyament individualitzat a dones per a que puguin millorar al seva formació i coneixements a l’hora d’inserir-se en el món laboral. Fins ara, el seu percentatge de reinserció laboral ascendeix a un 70%.

El programa es dirigeix a dones en situació de recerca de feina, de reinserció al món laboral i/o que cerquen una millora de la seva ocupabilitat, i que visquin a La Vila. Des del Molí Empresa se’ls fa un acompanyament que respon a les seves necessitats, capacitats i projecte professional. Pot acollir fins a 40 inscrites i encara hi ha places disponibles -en l’actualitat compta amb 28 participants-.

“Quasi totes les accions són formatives, per millorar competències”, comentava la tècnica coordinadora i orientadora del projecte Núria Sánchez al programa Anem per feina de Ràdio Martorell. “De vegades comencem per les més bàsiques de llengua i també tastets, cursos i accions formatives. Ara estem fent espais de recerca de feina i els canals que tenen al seu abast, com millorar el currículum vitae o afrontar una entrevista per competències”.

Núria Sánchez, coordinadora i orientadora 'Ocupa't Dones'

La tècnica explica que ara s’estan fent cursos i accions formatives: “Un curs d’ajudant de cuina i d’ajudant de monitor de menjador per a col·lectivitats, incloent el certificat o diploma en manipulació d’aliments” i avança que “en farem de neteja, de costura en costumització o confecció industrial”, i que “si hi ha altres perfils administratius o de comerç o magatzem, els derivarem a cursos de professionalitat del Molí Empresa per a que totes accedeixin a una formació adequada al nivell i perfil”.

Núria Sánchez, coordinadora i orientadora 'Ocupa't Dones'

Sánchez explica que, un cop arriben les noves participants procura “conèixer-les i que elles facin autoconeixement”. Diu que “a vegades passa que únicament volen una feina”, però que tracta d’obrir-los possibilitats: “que pensin què els agrada fer, quines competències tenen i què hi ha al mercat que s’ajusti a la seva personalitat per a que no només treballin, sinó que siguin més felices”.

Com a conseqüència, “estan molt disposades i obertes a formar-se i a fer cursos, i en demanen de nous per millorar, no només en la vida professional, sinó també en la personal i diària”.

Núria Sánchez, coordinadora i orientadora 'Ocupa't Dones'

“Els agrada quan se senten capaces de trobar feina per sí mateixes i a mesura que van aprenent es motiven i s’adonen que els calien aquests cursos, perquè entenen molt millor el seu entorn i es poden desenvolupar molt millor en la seva vida”, diu Sánchez.

Cal tenir present que “moltes participants són estrangeres i que no coneixen molta gent a l’entorn. Així, l”Ocupa’t Dones’ és un espai de relació on comparteixen actituds, problemes, situacions i es motiven en veure que no estan soles. Venen molt contentes”.

Núria Sánchez, coordinadora i orientadora 'Ocupa't Dones'

A més de la formació i el treball individualitzat i grupal, també inclou un taller d’empoderament femení amb la tècnica del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) Carmen Cordón.

La convocatòria va començar el desembre i aquest febrer s’han iniciat els cursos, que es perllongaran fins a l’octubre. Des del Molí Empresa s’aclareix que hi ha matrícula contínua “per ajudar-les en la recerca de feina, millora de l’ocupabilitat i formació. Els buscarem empreses que vulguin contractar-les o una sortida laboral semblant al que volen”.