‘Ocupa’t Dones’ millora les competències professionals de les alumnes amb un nou curs de neteja

1309
CP 'Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals'
CP 'Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals'

L’Ajuntament de Martorell, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica, promou l’ocupació entre les dones, un dels col·lectius més afectats per la crisi, amb la posada en marxa, per setè any consecutiu, del programa específic ‘Ocupa’t Dones’. Es tracta d’un projecte de suport per a dones, que té com a objectiu assolir la inserció laboral de les participants.

Aquesta nova edició del programa s’emmarca novament el curs Certificat Professional ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’ adreçat a dones interessades a formar-se en el sector de la neteja i higienització de tota classe d’edificis, locals, centres o institucions sanitàries i de salut, públics o privats, indústries, elements de transport (terrestre, aeri, marítim), màquines, espais i instal·lacions, suports publicitaris i mobiliari urbà.

De les 45 dones que hi participen enguany al programa, 14 realitzaran aquest certificat de professionalitat que acreditarà a les alumnes per treballar com a personal en el sector de la neteja. Les principals sortides professionals a les quals opten les participants són de personal de neteja, peó especialista de neteja, especialista de neteja, netejadora de vidres, experta en neteja d’immobles, vidriera d’edificis i netejadora de finestres.

El curs ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’ té una durada de 250 hores dividides en cinc mòduls formatius corresponents al certificat de professionalitat (quatre mòduls de formació teòrica de 150 hores i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores) i finalment una formació complementària de 20 hores.

Durant la formació, les participants coneixeran les tècniques, els estris, productes i les màquines per garantir la higienització, conservació i manteniment de les instal·lacions a treballar, sota la supervisió del professional competent, i assoliran els coneixements per complir la normativa aplicable en matèria de seguretat i salut.

El curs es durà a terme a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica, del 19 de setembre al 12 de desembre, en horari de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30h. Un cop acabi la formació teòrica, les participants han de complementar la seva formació amb pràctiques en empreses col·laboradores.