Ofrena floral al fossar de Sant Bartomeu per commemorar la Diada Nacional de Catalunya

1771
Ofrena florar fossar Sant Bartomeu

L’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors de l’Ajuntament han fet aquest dijous al vespre l’ofrena floral al fossar de Sant Bartomeu. Aquest ha estat l’únic acte institucional per celebrar de la Diada Nacional de Catalunya a Martorell, enguany sense assistència de públic i sense participació d’entitats per tal de complir amb les mesures de prevenció contra el coronavirus.

Fonollosa ha expressat que “enmig d’aquesta crisis econòmica, sanitària i social, no podem ni volem oblidar una crisi que ve encara de més lluny: la repressió política del sobiranisme”. El batlle ha recordat que “encara tenim presos polítics i exiliats, companys i amics que no poden ser a casa per la revenja de l’estat. No ho oblidem i treballem perquè la causa de la llibertat sempre triomfi”.

Reproductor d'àudio
Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En el seu discurs, l’alcalde ha emfasitzat que “volem construir un país que faci realitat els somnis dels catalans, un país amb un horitzó d’un millor benestar pels ciutadans. El camí per arribar a aquest objectiu no és senzill ni ràpid, demana constància, treballar dur i amb atreviment”.

“Estem a favor d’un esperit i d’una idea de país que, seguint la nostra tradició, sigui capaç d’abraçar el futur amb convenciment. Volem una Catalunya que treballi per la llibertat i per l’esperança”. “Perseguim els objectius més elevats, però sempre amb els peus a terra i amb l’obsessió de treballar dia a dia, pas a pas”, ha reblat.

Reproductor d'àudio
Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, ha dit que, tres anys després de l’1 d’octubre, la Diada “ha de ser un recordatori de la voluntat de pervivència d’una comunitat nacional, oposar-se a l’assimilació de tota mena. No cedir als intents d’anorreament lingüístic, no ser indiferents als intents centralitzadors i enorgullir-nos dels trets diferencials del nostre poble. Això, al marge de quin sigui l’estatus polític de la nostra nació. Per això celebrem cada any l’11 de setembre”.

Reproductor d'àudio
Andreu González, regidor de Cultura

En acabar els parlaments, l’alcalde i el regidor han dipositat el coixí de flors amb la senyera al fossar i, tot seguit, s’ha entonat el cant d’Els Segadors. Demà, la Secció Sardanista té previst fer el 43è enlairament de la senyera a la muntanya de Les Torretes, però només amb les persones indispensables per poder-ho dur a terme i sense lectura de manifest. L’entitat prega que cap persona hi vagi pel seu compte per tal de prevenir qualsevol aglomeració.