‘Pauline a la platja’ i els jocs de l’amor, divendres al Cineclub del Diable

568

Pauline a la platja és la pel·lícula del Cineclub del Diable d’aquest divendres, 6 de maig, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Organitza l’associació Cinema del Diable amb el suport de la Regidoria de Cultura. Podeu comprar el tiquet a entrades.martorell.cat.

És una pel·lícula francesa de 1983 dirigida per Éric Rohmer. El film forma part del cicle ‘Comèdies i proverbis’, formada per altres cinc pel·lícules entre les quals destaca El raig verd, guanyadora del Lleó d’Or al Festival de Cinema de Venècia de 1986.

Narra l’estiu apassionat de la jove Pauline i la seva cosina Marion a una localitat de Normandia. El director hi plasma la línia que separa l’amor del desig i es pregunta constantment sobre les relacions de parella, i els seus estira i arronsa. Rohmer ens presenta la trama en forma de comèdia romàntica, tot fent que l’espectador es plantegi moltes qüestions sobre l’amor, però sense arribar a prendre-les seriosament.

La cinta està protagonitzada per Amanda Langlet, Arielle Dombasle, Pascal Greggory, Féodor Atkine, Simon de La Brosse i Rosette. Éric Rohmer va ser guardonat com a millor director per aquesta pel·lícula al Festival de Cinema de Berlin l’any 1983.