Pere Miró i Joan Rodríguez estrenen el seu nou projecte en solitari: Big P & Little J

351
Joan Rodríguez i Pere Miró

Big P & Little J és el nom que recull la formació musical de Pere Miró i Joan Rodríguez, membres de Baratos, que porten interpretant i versionant grans clàssics del gènere ska amb aquesta banda provinent de Martorell des de 2006. El nou projecte neix de la necessitat de continuar fent música malgrat les circumstàncies actuals, un element que estaven perdent com a membres de la banda. Els dos músics en van parlar en una entrevista al programa Gent amb entitat de Ràdio Martorell.

“El grup no s’ha dissolt, però som molts i entre unes coses i altres mai trobàvem la manera de poder quedar tots. Ara mateix la banda està en un punt que té tres discs en el mercat, però no podem assajar les cançons”, explica Joan Rodríguez.

Pere Miró i Joan Rodríguez

Big P & Little J compta actualment amb tres temes fets, malgrat que un d’ells, Et trencaré les dents, ha hagut de ser posposat per la COVID-19. Els altres dos, Un polígon industrial i Pedalant, ja es poden escoltar al canal de Pere Miró i estan acompanyats dels seus respectius videoclips. Tots dos guarden la mateixa essència, com és parlar de temes de la vida quotidiana i que toquen directament als dos músics.

A Un polígon industrial, Pere Miró i Joan Rodríguez parlen del barri de Can Bros, on viu en Joan des de fa molts anys. “En el fons és una metàfora del Baix Llobregat, de la zona en què hi vivim, i també una mica d’herència de Baratos”, menciona Miró. L’altra cançó, Pedalant, és un tema dedicat en certa manera al germà d’en Joan. “Ell és ciclista i vam voler fer un símil d’això”, explica el músic.

El tercer tema que encara no ha sigut publicat segueix la línia del dos anteriors, fent una reivindicació musical al fet de tenir trenta anys, una feina precària i haver de continuar tirant endavant amb la vida.

Pere Miró i Joan Rodríguez

Mentre que amb la banda Baratos la creació dels temes era més ràpida, amb Big P & Little J tot s’està portant d’una manera més conscient: quina funció tindrà cada instrument, quin tipus de so busquen realment… “Està tot més pensat”, comenta Joan Rodríguez. A l’hora de posar una data límit per llençar futurs temes, els dos músics expliquen que prefereixen anar vivint al dia a dia i gaudir del procés de composició i creació, la seva màxima com a membres de Baratos.

Pere Miró i Joan Rodríguez

Sobre la possibilitat de dur a terme un concert pròximament, tots dos músics creuen que encara no és el moment. El circuit professional, encara avui, és bastant desolador i molts actes culturals estan sent cancel·lats per les mesures governamentals.

“L’administració pública hauria d’invertir més en la cultura”, creu Pere Miró. I és que si la pandèmia ens ha demostrat alguna cosa és el fet que la cultura pot ser l’expressió més gran per compartir emocions o, inclús, per sensibilitzar a la gent.