Pere Miró i Marc Ferrer Trio actuen en primícia a Martorell amb ‘Insistim’

727
Estrena disc Insistim
Estrena disc Insistim

El saxofonista martorellenc Pere Miró i Marc Ferrer Trio han actuat aquesta tarda a la Nau 2 de Ca n’Oliveres per posar en escena, per primera vegada, el seu nou treball, Insistim, que va veure la llum el passat mes de novembre. La nova entrega de Miró i Marc Ferrer Trio compta amb temes molt lligats a la reividicació dels drets laborals i humans per part de diferents artistes de jazz i amb dos temes propis (Rosa de foc, de Marc Ferrer, i Al carrer, de Pere Miró).

La connexió entre els dos músics té un llarg recorregut, després de conèixer-se fa prop de 12 anys i coincidir a Big Jamboree, una banda amb integrants martorellencs. El 2018, van començar a moure un possible disc junts i a finals del 2020 han fet realitat aquella idea primerenca.

El saxofonista martorellenc Pere Miró parla del camí que ell i Marc Ferrer han fet i que ara ha desembocat en el seu primer disc: “Des del 2008 toquem junts i vam voler fer un disc amb temes que té cadascun la seva història, són composicions fetes per reivindicar”.

Pere Miró, autor disc Insistim

Unes 80 persones presencien l’estrena

La Nau 2 de Ca n’Oliveres ha estat el primer escenari on Insistim ha sonat per primer cop amb públic. Uns 80 espectadors han gaudit de la música en directe que han ofert Miró i Marc Ferrer Trio, que han interpretat composicions amb missatges reivindicatius fins a dues composicions pròpies. En aquest sentit, Miró ha explicat que el títol del disc va molt lligat a les reclames dels músics de jazz. Max Roach, amb l’àlbum We insist!, és la font d’inspiració del títol d’Insistim i el disseny del disc.

Pere Miró, autor disc Insistim

Miró ha pogut actuar a casa i estrenar el que ell anomena “una nova criatura”. “Estic molt content, perquè tot s’ha posat en línia per actuar i presentar el disc”.

Pere Miró, autor disc Insistim

La recaptació que s’ha fet amb el preu de les entrades del concert d’aquesta tarda ha anat destinada a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que s’està celebrant durant tot el dia.