Pol Sallent fa un segon i un tercer llocs al Campionat de Catalunya de Natació Adaptada

1140
Pol Sallent, al Campionat de Catalunya de Natació Adaptada 2020

El nedador martorellenc Pol Sallent va participar dissabte en el Campionat de Catalunya absolut de Natació Adaptada 2019-20, celebrat a la piscina del Club Natació Terrassa. L’esportista del CN Martorell va aconseguir un segon lloc als 100 metres esquena i un tercer als 100 metres papallona. La seva entrenadora, Laia Tena, destaca la importància de la prova per millorar aspectes tècnics més que no pas pels resultats obtinguts.

Laia Tena i Pol Sallent

A Terrassa, Sallent va finalitzar la prova dels 100 metres esquena pujant al segon lloc del podi i aconseguint una medalla d’argent amb una marca d’1 minut 15 segons i 27 centèsimes, i va ser tercer en els 100 metres papallona, amb un temps d’1 minut, 15 segons i 94 centèsimes. La seva participació la va completar disputant les proves dels 200 metres lliures i els 200 metres estils. L’altre nedador del CN Martorell convocat a la cita, Giovanny Tunari, no va poder competir a causa d’una lesió.

L’entrenadora del Club Natació Martorell i de Pol Sallent, Laia Tena, valora la participació en aquest campionat de manera “molt positiva, perquè tot i que no ha fet una gran baixada de temps i que les marques no han sigut molt espectaculars, la participació del Pol ens ha donat molta informació pel punt de la temporada en què estem”.

Laia Tena (CN Martorell), entrenadora de Pol Sallent

Tena reconeix que “amb el Pol no ens havíem marcat objectius de marques o de resultats perquè fa poc que entrenem junts i m’agradaria coneixe’l bastant més. Ens vam marcar objectius més tècnics”. Considera que la participació en aquest campionat “ens ha donat molta informació sobre com neda, com ho ha de fer i com se sent a l’aigua”.

Pol Sallent (dreta), al Campionat de Catalunya de Natació Adaptada 2020

Per Tena, aquest Campionat de Catalunya Absolut de Natació Adaptada de Terrassa ha servit per “seguir buscant objectius de cara a campionats més importants que tindrem més endavant”. És el cas del Campionat de Catalunya d’Estiu -encara amb data i lloc per determinar- i dels Campionats d’Espanya d’Estiu. Mentrestant, el nedador -junt amb Giovanny Tunari- seguiran preparant la pròxima jornada (la tercera) a la Lliga Catalana de Natació Adaptada, que se celebrarà el proper 18 d’abril a la piscina del Club Natació Farners, a Santa Coloma de Farners.