Ponce: "la comissió Martorell amb La Marató va tirar del carro i les entitats hi vau pujar"

1241

La comissió Martorell amb els 25 anys de La Marató de TV3 ha congregat aquest dimarts les entitats a El Círcol per agrair la tasca feta en la gran cita solidària del passat 18 de desembre. Juanita Ponce ha recordat que la unió dels martorellencs va fer possible “un esdeveniment rodó” que va recaptar 30.536,33 euros, superant amb escreix els 25.000 marcats com a objectiu. L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació Míriam Riera han lloat la unió del teixit associatiu local.

Ponce ha encetat la ronda de parlaments aclarint que “des de la comissió vam decidir tirar del carro, però les entitats hi vau pujar i ho vau fer de cara, sense posar cap pega, i va sortir tot rodó. Quan Martorell s’hi posa, no hi ha qui el pari!”. Ha donat les gràcies “a les entitats, a l’Ajuntament, encapçalat pel seu alcalde, a la gent d’aquesta oficina d’El Círcol que ens ho han facilitat tot, als artistes locals i a la gent i a les empreses que hi van fer aportacions econòmiques”.

Fonollosa: “quan l’objectiu és comú, els reptes s’aconsegueixen”

Xavier Fonollosa ha destacat que “em sento molt orgullós i agraït com a alcalde del que s’ha fet i que el nom de Martorell hagi sortit arreu com a poble solidari. Un poble com el nostre, amb més de 200 entitats, és una realitat complexa, plural, diversa i plena de matisos, però quan l’objectiu és comú i tothom va a una, els reptes s’aconsegueixen”.

Riera: “heu treballat amb una professionalitat digna d’estudi”

Per la seva banda, la regidora Riera ha considerat “tres aspectes: que Martorell té un teixit associatiu molt actiu i implicat, que es poden fer coses molt grans quan aquest va unit, i que el voluntariat pot treballar amb una professionalitat envejable, digna d’estudi. Això té un valor incalculable”.

Obsequi, vídeo i brindis

La comissió ha obsequiat l’Ajuntament i el departament de Participació amb les dues darreres peces de fusta del marcador que indicava la xifra de diners recaptats. L’alcalde ha avançat la voluntat de fer una rèplica commemorativa del mosaic gegant de la plaça de la Mare Sant Ramon. La concurrència ha brindat amb cava mentre visionava un recull d’imatges de les activitats fetes per les entitats des d’octubre i fins el Nadal i molt especialment al Carrer de La Marató del diumenge 18 de desembre.

Les entitats valoren l’experiència

Setanta entitats locals van sumar-se a la proposta de La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil i l’Associació de Veïns del Pont del Diable de col·laborar en la iniciativa solidària de la Televisió de Catalunya per a la recerca biomèdica en les malalties de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Com a denominador comú, han valorat l’experiència com a una gran oportunitat de treballar en xarxa.

La presidenta de l’associació Cultural i Recreativa Soldibý, Isabel Zarco, comenta que “ser-hi ens ha permès obrir-nos a tot el poble. Estem molt contents de participar-hi i disposats a col·laborar en noves activitats”. El tresorer del Club Bàsquet Martorell, Miquel Escoda, explica que “vam muntar una cistella solidària al carrer i va anar molt bé. Tot sigui per una bona causa com aquesta i per repetir-la, si cal”. La presidenta de l’Associació Catalunya Contra el Càncer a Martorell, Montserrat Campmany, ha elogiat l’organització: “tot estava molt ben organitzat. Ens ho van posar molt fàcil per participar”. AMCAM va instal·lar un Photocall amb diversos vehicles d’època i el seu president, Mario Céspedes, considera que el que més l’ha sorprès ha estat “la capacitat de posar d’acord tantes entitats i com la gent s’hi ha volcat”. Per a l’usuari del Club Social Punt de Trobada Màrius Canals “ha estat una experiència desorbitant. Fa set anys que visc a Martorell i mai abans m’havia trobat amb una amalgama tan gran d’entitats i de gent col·laborant així”.