Si esteu empadronats a Martorell i teniu més de 16 anys, ja podeu emetre el vostre vot als Pressupostos Participatius 2022. La Regidoria de Participació ha activat, fins el proper 7 de novembre, el web decideix.martorell.cat amb les 32 propostes finals. Es tracta d’idees que van formular aquest estiu persones individuals i entitats i que han superat la fase de valoració tècnica.

Tothom qui compleixi els requisits pot entrar al web, seleccionar entre 3 i 5 del total d’idees presentades i introduir el seu DNI, per mitjà d’un sistema que garanteix la confidencialitat. Moltes de les propostes són transversals des d’un punt de vista temàtic, i en global, les de més presència són les referides a la via pública (14); medi ambient (10); esports (7) i cultura (6). Les segueixen les d’urbanisme i les de participació (4 cadascuna); salut (3); Infància i adolescència (2) i una sobre comunicació.

Els Pressupostos Participatius són un procés a través del qual la ciutadania pot decidir, de manera directa, a quins projectes vol que es destini una part del pressupost d’inversions de l’Ajuntament. Persones individuals i entitats poden proposar i decidir la destinació de 200.000 euros anuals de la partida d’inversions del pressupost municipal.

D’aquest total, 30.000 es destinen als projectes que proposen i escullen els alumnes de 4t, 5è i 6è de les escoles locals. I d’altra banda, als Pressupostos Participatius d’Adolescents hi participen els alumnes d’ESO dels quatre instituts de Martorell, i també s’hi destinen 30.000 euros. Aquest 2022 hi prenen part els 4 cursos de l’ESO.

Les propostes escollides aquest 2022 es faran realitat a partir de l’any 2023, ja que calen uns mesos de treball intern abans de poder començar a executar els projectes. En l’edició anterior, 1.421 persones van votar en els pressupostos dels adults. En la darrera edició en la que es van celebrar junt amb els dels infants i dels adolescents -prèvia a la pandèmia, l’any 2019-, hi van participar 2.981 persones.

L’Oficina de Pressupostos Participatius posa a disposició un número de telèfon i un correu electrònic per a solventar qualsevol dubte a l’hora d’efectuar la votació. Es tracta del 93 775 00 50 (extensió 6210) i el correu participacio@martorell.cat.