Promoció Econòmica comença les accions formatives del programa ‘Ocupa’t-3 Dones’

709

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner va iniciar el mes d’abril les accions formatives del programa Ocupa’t-3 Dones, programa de foment de la inserció laboral adreçat a dones en situació de reincorporació al mercat de treball que combina accions d’orientació i formació. Hi participen 70 dones de Martorell d’entre 17 i 60 anys, seleccionades entre 128 inscrites, la mitjana d’edat de les participants és de 36 anys i amb un nivell de formació mitjana, estudis secundaris.

El programa Ocupa’t-3 Dones combina durant un any accions d’orientació i formació amb pràctiques en empreses, tutories, accions ocupacionals i promoció de l’ús de les noves tecnologies. Les participants en el programa realitzaran tallers d’optimització de currículums, d’alfabetització digital, de recerca de feina, monogràfics al Club de la Feina o cursos de Formació Ocupacional.

Les accions formatives van començar el passat mes d’abril amb el Taller d’Apoderament per a dones a càrrec de Carmen Cordón, responsable del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Martorell. L’objectiu era transmetre la importància d’aprendre a valorar i acceptar les seves característiques augmentant l’autoconeixement de fortaleses i debilitats.

Cinc participants del programa han tingut l’oportunitat de realitzar pràctiques laborals gràcies als convenis de pràctiques establerts pel programa i en col·laboració amb empreses de Martorell. Aquestes estades de pràctiques han donat com a resultat la contractació laboral d’una de les dones.

Programa ‘Ocupa’t-3 Dones’
El programa Ocupa’t-3 Dones afavoreix la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del projecte Treball als barris i cofinançat pel Fons Social Europeu. El projecte s’adreça a dones que es troben en situació de reincorporar-se al mercat de treball, inscrites com a demandants d’ocupació a les oficines de treball i empadronades a Martorell.

Èxit de la passada edició
De les 35 dones participants al programa Ocupa’t-2 Dones de l’any passat, 25 han aconseguit un contracte laboral, 14 han aconseguit un contracte a jornada completa i 10 han estat contractades a temps parcial. Una d’elles ha creat la seva pròpia empresa, i de la resta de participants, tres dones estan encara realitzant les seves pràctiques formatives en empreses i la resta es troben en procés de recerca de feina.