El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner organitza el proper 5 de juliol, a les 15.30h, la jornada informativa ‘Pla Next Generation EU’. La sessió s’adreça a petits i mitjans empresaris, per detallar-los els ajuts vinculats al ‘Pla Next Generation EU’ (NGEU) i al ‘Mecanisme de Recuperació i Resiliència’ (MRR), concretament l’ajut ‘Kit Digital’ que dona suport a la transformació digital dels seus negocis.

La jornada començarà amb un Cafè Networking per posar en contacte als empresaris participants, intercanviar experiències, buscar sinèrgies, col·laboracions o bé ampliar la xarxa de contactes. A continuació, es faran els parlaments de benvinguda a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, i de la consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Lourdes Borrell.

La sessió informativa anirà a càrrec d’Aleix Cubells, cap de l’Oficina Next Generation en ACCIO, qui parlarà de ‘Programes de suport a la PIME i ajudes vinculades al Pla Next Generation EU i Mecanisme de Recuperació i Resiliència’. Cubells també donarà informació per tramitar el ‘Kit Digital’, llançat per l’entitat RED.es del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

El ‘Kit Digital’ té per objectiu ajudar les petites empreses i els professionals autònoms de qualsevol tipus de negoci a transformar-se digitalment, a través de lloc web i presència a Internet, comerç electrònic, gestió de xarxes socials, gestió de clients, intel·ligència empresarial i analítica, serveis i eines d’ofimàtica virtual, gestió de projectes, factura electrònica, comunicacions segures i ciberseguretat.

Les empreses i autònoms beneficiaris podran disposar d’un bo digital per accedir a les solucions de digitalització, l’import del qual varia en funció del número de treballadors de l’empresa. Les properes convocatòries seran destinades a petites empreses o microempreses d’entre 3 i 9 treballadors amb un bo de 6.000 euros i microempreses d’entre 0 i 2 treballadors amb 2.000 euros de bo digital.

Les empreses i autònoms beneficiaris del bo digital, que es concedirà sota criteri d’ordre de presentació de sol·licituds, podran gastar-lo en una o més solucions tecnològiques fins a assolir l’import del bo que els correspongui. Per fer-ho, caldrà que formalitzin acords de prestació amb els agents digitalitzadors adherits al programa, és a dir, amb empreses proveïdores de les diferents solucions tecnològiques que hagin demanat formar part del marketplace del ‘Kit Digital’.

El programa ‘Kit Digital’, que es finança amb fons Next Generation EU, té un pressupost global de 3.067 milions d’euros i preveu beneficiar prop d’un milió d’empreses i autònoms en el conjunt de l’Estat.

Un cop acabi aquesta sessió informativa, es donarà pas a la ponència ‘Programes de suport d’incentius públics a la PIME per al desenvolupament de projectes de recerca i innovació’, a càrrec de Carles Ortiz, innovation manager de la Consultoria ORIM Management.

Finalment, s’obrirà un torn de preguntes per tal de resoldre qualsevol tipus de dubte que hagi pogut quedar. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, serà l’encarregat de cloure la jornada.

Inscripcions

Les inscripcions a la jornada informativa encara continuen obertes. Si esteu interessats i voleu conèixer de primera mà els ajuts del Pla Next Generation EU, i concretament el ‘Kit Digital’, podeu formalitzar la inscripció en aquest enllaç.