Promoció Econòmica, al ‘Portugal Ecosystem Innovation Journey’

507
'Portugal Ecosystem Innovation Journey'

El Centre de Promoció Econòmica ha estat un dels seleccionats de tota la Xarxa Catalunya Emprèn, formada per més de 100 entitats que ofereixen serveis d’assessorament i preincubació a emprenedors de tot el territori català, per participar al seminari ‘Portugal Ecosystem Innovation Journey’. La tècnica de Promoció Econòmica de Martorell, Carme Moles, va ser-hi del 18 al 21 d’octubre per conèixer els fonaments de l’ecosistema d’startups portugueses.

El seminari Portugal Ecosystem Innovation Journey es va desenvolupar a través de taules rodones amb actors clau per conèixer les seves millors pràctiques i diferents visites a hubs d’emprenedoria, universitats i esdeveniments locals. Aquesta ha estat també una oportunitat per formar una xarxa de relacions a través de sessions de networking entre els líders dels ecosistemes portuguesos i catalans, i Martorell a través del seu Centre de Promoció Econòmica hi ha tingut la seva representació, destaca la tècnica Carme Moles.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

El primer dia, es va fer una visita al Hub Creativo du Beato, un centre d’innovació per a empreses creatives i tecnològiques que sorgeix en un complex de fàbriques de desmantellament, a la riba est de Lisboa.

El seminari va continuar a la Nova School of Business and Economics, una visita amb actes sobre l’escena acadèmica d’innovació i emprenedor de Lisboa a Nova SBE. També visita a Casa do Impacto amb la presentació de People of Lisbon i el seu fundador, Cultural Digital Serial Entrepreneur.

El tercer dia es va visitar l’Aveiro Tech City Initiative i Aveiro Tech City Living Lab, on els alumnes més joves realitzen classes presencials al centre tecnològic per potenciar les noves metodologies. Un dia que va servir per veure com la ciutat d’Aveiro està liderant projectes de ciutat sostenible.

L’últim dia es va realitzar una visita al Centro para a excelência e Inovação na Indústria Automóvel (CEIIA) amb l’experiència interactiva de mobilitat i bicicletes: Enginyeria de ciutats mòbils al CEIIA. També a l’UPTEC Academic Porto & School of Startups on van conèixer alguns actors importants de l’emprenedoria i la innovació, i els responsables de la presa de decisions en el panorama acadèmic i empresarial de Porto.

Per últim, van assistir a ANJE HUB (Associació de joves empresaris de tot Portugal) per conversar amb emprenedors portuguesos sobre el suport que reben en la seva activitat empresarial.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

Portugal és una destinació empresarial cada cop més rellevant per la seva qualitat de vida, seguretat, clima i cultura. Ha aconseguit crear un entorn favorable per a les empreses. Aquest darrer factor ha estat decisiu en la creació d’un ecosistema d’startups dinàmic i en expansió. Aquest país peninsular ha demostrat que les seves empreses saben convertir, des del primer moment, les limitacions geogràfiques en un avantatge a l’hora de pensar globalment.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

El país s’ha convertit en un referent en el mapa tecnològic europeu. De fet aquests dies se celebra la Web Summit Lisboa 2022 una fira de caire internacional on es presenten els últims projectes e innovacions per tal de compartir idees i oportunitats de negoci, inversió i establir contactes per a totes les start-up del món.