Protecció Civil de Martorell s’apropa a les quatre dècades de vida amb un nou vehicle

2691
Acte reconeixement Protecció Civil
Acte reconeixement Protecció Civil

Els membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Martorell han estat els protagonistes aquest migdia de l’acte de reconeixement que l’Ajuntament de Martorell ha celebrat a la Casa de Cultura de La Vila. S’hi han lliurat plaques, diplomes i insígnies als integrants de l’entitat, alguns d’ells amb més de 25 anys d’experiència, i d’altres que s’estrenen com a voluntaris. El president de la coordinadora d’associacions de Protecció Civil del Baix Llobregat, Diego Valle, així com membres d’altres associacions de Protecció Civil i membres de l’oposició també han estat presents en un acte que ha clos amb l’entrega del nou vehicle a l’entitat martorellenca als Jardins de L’Enrajolada.

Avui s’han homenatjat 14 membres martorellencs, quatre d’ells per la seva llarga trajectòria com a integrants de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Martorell. Es tracta de Ricardo Íñiguez (27 anys d’experiència), Francisco Manuel Íñiguez i José Sala (amb 26 anys cadascun) i Miguel Ángel González, que acumula 28 anys a l’entitat. El consistori també ha tingut el gest per Iván González, Froilán González, Juan Francisco González, Jordi Guillén, José Manuel Íñiguez, Silvia Ríos, Jaume Roca, José Luis Saavedra i Víctor Santiago. I qui acaba d’incorporar-s’hi, David López, ha rebut un carnet com a membre.

L’acte a la Casa de Cultura de La Vila s’ha tancat amb les paraules de l’alcalde Xavier Fonollosa i la intervenció de Josep Domènech, membre de la Fundació Arc de Sant Martí, qui ha agraït la seva tasca i ha lliurat una peça de ceràmica feta pels seus companys.

Acte reconeixement Protecció Civil
Acte reconeixement Protecció Civil

Després de lloar la feina dels voluntaris, l’alcalde i l’equip de govern ha convidat els assistents a moure’s fins els Jardins de L’Enrajolada, on han fet entrega del nou vehicle a Protecció Civil perquè comencin a utlitzar-lo en els seus propers serveis i que té una capacitat per a nou persones. En aquest sentit, el president de l’entitat, Jordi Guillén, ha explicat a què destinaran la nova furgoneta i en quin moment es troba l’entitat, en què apunta “que sempre fa falta gent jove”.

Jordi Guillén, president Associació Voluntaris Protecció Civil Martorell

L’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat que aquest acte és l’homenatge que s’hi fa des del poble de Martorell, que recompensa el seu treball sobretot en moments complicats: “és molt bo que pensem en els altres d’una manera col·lectiva i sense esperar res a canvi i qui ho fa molt gràfic són els voluntaris de Protecció Civil”.

Xavier Fonollosa, alcadle Martorell

Els episodis que s’han viscut a Martorell els dos darrers anys, des de l’esclat de la pandèmia de coronavirus fins a les campanyes de vacunació o l’incendi que l’estiu passat va cremar la Serra de l’Ataix han fet encara més visibles aquest cos. Per això, ha reblat Fonollosa, cal consolidar la seva figura, perquè “fan una feina espectacular, com més desaparcebuts passen és que les coses van bé, i sempre hi són i des del voluntariat”.

Xavier Fonollosa, alcadle Martorell

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Martorell va celebrar, com la resta d’agrupacions de Catalunya, el seu dia el passat 1 de març i ara com ara, camina cap als 36 anys de vida. Amb prop d’una vintena de membres, han fet un pas endavant a través d’una tasca que apareix en moments de necessitat.